Informatie en advies over de serre
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Voordelen serreEen serre heeft diverse voordelen. Het grootste voordeel is dat je heerlijk buiten kunt zitten, zonder last te hebben van de elementen. Je blijft dus geheel bespaard van wind, kou, regen en sneeuw waardoor je ook bij minder mooi weer toch nog buiten kunt zitten. Het leuke is dat je gewoon het uitzicht behoudt. Je zit weliswaar achter glas, maar omdat de tuinkamer voorzien is van grote ramen zal dit niet hinderlijk zijn.

Een ander voordeel is de grote lichtinval. Een tuinkamer bevat vaak veel glas en weinig steunmaterialen, waardoor het in de tuinkamer erg licht is. Vooral in de wat donkere maanden van het jaar kan een tuinkamer daardoor erg aantrekkelijk zijn, omdat er dan alsnog een redelijke hoeveelheid licht aanwezig is.

Nog een voordeel is de flexibiliteit. De deuren en wanden van de tuinkamer zijn, mits je daar uiteraard bij aanschaf voor kiest, eenvoudig in te klappen en in te schuiven. Op die manier kun je bij mooi weer besluiten de boel open te zetten zodat je weer écht buiten zit.

Meer voordelen
Voor het plaatsen van een tuinkamer is doorgaans geen bouwvergunning vereist! Gezien de geringe hoogte en de afwezigheid van impact op het straatbeeld is een vergunningsplicht doorgaans afwezig.

Houd wel rekening met de lokale voorschriften en zoek voor de zekerheid toch nog even uit of er ook in jouw gemeente geen bouwvergunning is vereist; het bouwen zonder bouwvergunning kan er immers voor zorgen dat de tuinkamer weer moet worden afgebroken, en dat wil je uiteraard voorkomen.

Een laatste voordeel
Een laatste voordeel is de relatief lage prijs. Waar een uitbouw vaak duur is door het omvangrijke karakter, is een tuinkamer scherp geprijsd aangezien het als het ware een extra ruimte is die tegen de woning wordt aangeplakt; het huis zelf hoeft niet of nauwelijks te worden aangepast.

Wat kost het plaatsen van een serre?
Indien je wilt weten wat de mogelijkheden zijn en wat de kosten voor het laten plaatsen van een serre precies is, kun je het beste eerst in contact komen met lokale bedrijven. Door het aanbod vrijblijvend te vergelijken maak je een betere keuze. Daarnaast zul je natuurlijk ook besparen op de kosten omdat je voor de beste deal kunt kiezen. Via onze offerte service kom je in contact met deze leveranciers.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?