Informatie en advies over de serre
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wat beïnvloedt de kosten van een serre?

Als je erover nadenkt een serre aan te laten bouwen zijn er een aantal dingen die meespelen in het bepalen van de prijs. Dit zijn onder andere:

  • Bouwkundige kosten
  • Materiaal
  • Grootte

Kosten serre glasDe bouwkundige kosten zijn de kosten die zijn verbonden aan het eventuele doorbreken van je woning daar waar je de serre wilt bouwen. Ook het plaatsen van een geschikte fundering vallen onder deze kosten. De materiaalkosten zijn uiteraard afhankelijk van de keuzes die je maakt voor het dragende frame en het dak.

De grootte draagt ook bij in de kosten, hoe groter je de serre wilt hebben hoe hoger de kosten ook worden. Hoewel deze kosten vaak wel goedkoper worden in verhouding naarmate je voor een groter design kiest.

Kosten serre van glas
De gehele serre van glas houdt in dat behalve het dragende frame alles van glas is. Dus alle wanden en zowel het dak worden dan van glas gemaakt. Glas is niet lichtgewicht dus dit heeft effect op hoe stevig het frame moet zijn om dit goed te ondersteunen. Voor een complete glazen serre zit je al gauw op zo een €7.000 euro voor een serre van ongeveer 9 m2. Dit loopt dus op naarmate je meer ruimte wilt en dit hangt ook af van wat voor kozijnen en/of dragend frame je uitkiest. Hierbij kun je kiezen uit houten, kunststof of aluminium.

Waar vind je een specialist?
Hoewel je zelf fanatiek aan de slag kunt gaan is het aan te raden om voor een groot project als dit een bedrijf in te huren. Veel bedrijven die serres verkopen hebben ook een afdeling die de verbouwing voor je kan regelen.

Exacte prijzen vergelijken?
Indien je wilt weten wat de mogelijkheden zijn en wat de kosten voor het laten plaatsen van een serre precies is, kun je het beste eerst in contact komen met lokale bedrijven. Door het aanbod vrijblijvend te vergelijken maak je een betere keuze. Daarnaast zul je natuurlijk ook besparen op de kosten omdat je voor de beste deal kunt kiezen. Via onze offerte service kom je in contact met deze leveranciers.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?