Informatie en advies over de serre
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Hoe kies je tussen een veranda en een serre?

Indicatie kosten serreWat voor aanbouw je wilt hangt erg af van je wensen en je budget. Een veranda is mooi te combineren met een schuifpui of zelfs openslaande deuren. Wil je in de winter ook kunnen genieten van de extra ruimte dan is het misschien beter om na te denken over het laten bouwen van een serre.

Een goede prijsindicatie?
Bij het bouwen van een serre komen een aantal dingen kijken:

  • Materiaal keuze
  • Bouwkundige kosten
  • Afmetingen
  • Eventuele vergunning

Qua materiaal maakt het verschil of je een glazen dak wilt of niet, er zijn goedkopere opties, deze laten alleen vaak ook net iets minder licht door. Ook het materiaal van de kozijnen maken een verschil. Daarnaast zijn de grootste kosten vaak het leggen van een goede fundering en het doorbreken van de muren. Zoals met veel dingen is het ook bij serrebouw dat hoe groter je het wilt hoe hoger de kosten ook zijn.

Als je serre dieper wordt dan 2,5 meter is er vaak een vergunning voor nodig. Dit kost dan ook weer extra geld. Het is hoe dan ook verstandig te informeren bij je gemeente of dit nodig is, zelfs als je uitbouw niet dieper wordt dan 2,5 meter. Je wilt niet later met boetes komen te zitten.

Hoe hoog zijn deze indicatiekosten dan?
Een serre aanbouw is geen goedkoop grapje. Het is een flinke investering maar als het juist gebeurt zal het wel de waarde van je woning verhogen. De kosten variëren van zo een €8.000 euro tot maar liefst €25.000 euro. Het hangt allemaal af van je wensen en ook je budget.

Prijzen vergelijken?
Indien je wilt weten wat de mogelijkheden zijn en wat de kosten voor het laten plaatsen van een serre precies is, kun je het beste eerst in contact komen met lokale bedrijven. Door het aanbod vrijblijvend te vergelijken maak je een betere keuze. Daarnaast zul je natuurlijk ook besparen op de kosten omdat je voor de beste deal kunt kiezen. Via onze offerte service kom je in contact met deze leveranciers.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?