Serre kopen

Een serre kopen doe je niet zonder eerst met een aantal factoren rekening te houden. Een serre kopen lijkt op het eerste zicht dan misschien wel zeer eenvoudig, in de praktijk zijn er verschillende zaken waar je rekening mee zal willen houden. Uiteraard zijn er voor de hand liggende aspecten zoals de materialen waaruit de serre zal bestaan, maar ook de ligging is van belang. Veel mensen kiezen er namelijk voor om hun serre op het zuiden te oriënteren omdat ze dan geen rekening dienen te houden met stookkosten. Een zuidelijke ligging zorgt er namelijk voor dat de warmte van de UV-straling op optimale wijze kan worden benut waardoor het in de serre altijd lekker warm aanvoelt zonder kunstmatige verwarming.

De keuze van het materiaal

Een serre kopen kan uiteraard pas wanneer je voor jezelf hebt uitgemaakt uit welk materiaal deze dient te bestaan. Op vlak van materialen voor serres zijn er op de markt vandaag de dag tal van verschillende mogelijkheden terug te vinden. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor het gebruik van hout. Op vlak van hout maken we een onderscheid tussen zacht- en hardhout. Hardhout is het meest kwalitatief, maar beschikt ook over de hoogste kostprijs. Voor welk type hout je ook kiest, in alle gevallen beschikt deze over een uitstekende isolerende werking. Bovendien is het op relatief eenvoudige wijze mogelijk om het hout te personaliseren aan de hand van jouw eigen wensen. Wil je niet meteen opteren voor een natuurlijke uitstraling voor je serre, maar ben je eerder op zoek naar een strakke en moderne look? In dat geval kan je ook kiezen voor een serre uit aluminium. Dit materiaal beschikt over de bijzondere eigenschap dat het nagenoeg onderhoudsvrij is, maar heeft als nadeel dat je een betere isolatie zal moeten voorzien. Tot slot is het ook belangrijk om er bij stil te blijven staan dat een serre uit aluminium altijd duurder is in vergelijking met een serre uit hout.

Serre kopen met extra’s

Bij het aankopen van een serre dien je niet alleen rekening te houden met het materiaal waaruit de constructie dient te bestaan. Ook met het type glas evenals de isolatie dient uiteraard rekening te worden gehouden. Daar komt bij dat een serre kopen soms ook gepaard gaat met een aantal extra’s. Wat bijvoorbeeld te denken van een mogelijke extra montage voor een lichtstraat, een geveldoorbraak (indien van toepassing), het voorzien van centrale verwarming in de serre en ga zo maar door. Bij al deze verschillende opties wordt zelden stilgestaan, maar er zijn uiteraard wel extra kosten aan verbonden. Wil je dus met andere woorden een serre kopen? Zorg er dan altijd voor dat je, je goed bewust bent van alle mogelijke opties die op de markt zijn terug te vinden.

Wat kost een serre precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij serrebedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.