Kosten serre 40 m2

Het plaatsen van een grote serre aan je woning heeft vele voordelen. Zo geeft het je een extra ruimte waar je in elk jaargetijde van je tuin of uitzicht kunt genieten. Je kunt er een eettafel plaatsen en er is nog voldoende ruimte voor een zitplek of andere meubels. Plaats er een verrekijker en je kunt de vogels en andere dieren in je tuin bestuderen zonder ze af te schrikken. De mogelijkheden met een grote serre zijn eindeloos, maar hier zit een aanzienlijke prijs aan verbonden. Hoeveel je gemiddeld betaalt voor een serre van 40 vierkante meter, lees je hier.

 

De kosten

Uiteraard is het onmogelijk om de precieze kosten voor jouw serre te noemen. Deze zijn afhankelijk van te veel factoren. Denk hierbij aan het materiaal, de uitvoering, de inrichting, het glassoort en de constructiemethode. Heb je al enigszins onderzoek gedaan, dan heb je ook gezien dat er veel mogelijkheden zijn waaruit je kunt kiezen. Om je toch een idee te geven hebben we hier de kosten van twee gangbare serretypes in een tabel gezet. Deze zijn all-in, dus inclusief btw, arbeidskosten en de kosten voor het materiaal.

 

Project Omschrijving Totaalprijs
Basic tuinserre 40m2 Enkele beglazing, geen fundering en aankleding. €30.000
Luxe woonserre 40m2 Dubbele beglazing, fundering, isolatie, verwarming. €68.000

 

  • Een tuinserre: met een tuinserre wordt niet een ruimte bedoeld die overloopt in je woonruimte. Aangezien de serre enkele beglazing heeft, zal deze goed moeten worden afgesloten, omdat er anders te veel warmte verloren gaat. Tuinserres zijn meer een overdekking van je tuin dan een extensie van je woning, maar hierdoor zijn ze niet minder interessant. Een schitterende plek voor ontbijtjes en warme chocolademelk, kun je tuinserres aanschaffen voor een gemiddelde prijs van €750 per vierkante meter.
  • Een luxe woonserre: in tegenstelling tot een tuinserre is een luxe woonserre wel verbonden met het woongedeelte. Daarom heeft deze ook isolatieglas en zijn de kozijnen geïsoleerd. Luxe woonserres van deze afmetingen geven je woning aanzienlijk extra woonoppervlak en je betaalt hiervoor gemiddeld €1700 per vierkante meter.
  • Extra opties erbij: je zou je luxe woonserre nog kunnen uitbreiden met extra opties, zoals vloerverwarming, een schuifdak, sfeerverlichting, zonnepanelen, airconditioning en zonwering. Hiervoor betaal je uiteraard wel. Een luxe woonserre van 40 vierkante meter met een aantal extra opties kost je zeker €100.000.

 

De prijsopbouw

De totaalprijs voor het laten plaatsen van een nieuwe serre wordt gevormd uit drie componenten. De grootste bijdrager zijn de arbeidskosten en deze nemen 68 procent in van het eindbedrag. Dat betekent dat je hier de beste besparingen kunt maken en dat doe je door grondig marktonderzoek te doen en een groot aantal offertes op te vragen. De materialen nemen vervolgens 30 procent in beslag en de overige 2 procent is voor de voorrijkosten, indien die worden gerekend. Deze prijsopbouw wordt ook weergegeven in het volgende diagram.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Terwijl je je serre samenstelt, kom je voor een aantal keuzes te staan die de prijs zullen beïnvloeden.

  • Het materiaal: serres zijn te koop van verschillende materialen. De meest gangbare zijn kunststof, hout en aluminium, maar er zijn ook andere mogelijkheden, zoals staal. Elk materiaal heeft zijn eigen uitstraling, kenmerken en natuurlijk ook prijskaartje.
  • Het glassoort: aangezien serres voor een groot gedeelte uit glas bestaan, kun je maar beter zorgen dat dit kwaliteitsglas is. Woningen verliezen veel warmte via de ramen en een hoogrendementsglas is dus zeker geen overbodige luxe. Daarnaast zijn er ook specialiteitsglassoorten, zoals zelfreinigend glas, veiligheidsglas of zonwerend glas.
  • De productiemethode: je kunt je serre op maat laten maken. Zo heb je veel vrijheid in het ontwerp en kun je de serre precies zo laten ontwerpen als jij het in gedachten had. Een goedkopere opties is een prefab serre. Deze worden binnen een dag geplaatst, omdat ze van tevoren zijn samengesteld als een bouwpakket. Dat betekent minimale overlast en minimale arbeidskosten. Je hebt bij prefab echter alleen de keuze uit vooraf bepaalde modellen.

 

Interessante bespaartips

Met deze tips kun je de kosten voor een nieuwe serre minimaal houden.

  • Tweedehands: bekijk tijdens je marktonderzoek ook de tweedehands markt. Soms vind je hier vrijwel nieuwe exemplaren letterlijk voor een fractie van de prijs. Je kunt deze naar eigen smaak opknappen als dat nodig is of voorzien van een likje verf.
  • Casco: laat je serre casco opleveren en ga zelf aan de slag met de binnenkant. Zo kun je de inrichting precies overeen laten komen met je interieur en je eigen stempel drukken op het eindresultaat.

 

Vergelijk offertes

De beste manier om geld te besparen is door offertes te vergelijken en grondig marktonderzoek te doen. De arbeidskosten nemen meer dan twee derde in van de totaalprijs, dus hier is zeker nog wat te halen. Gebruik hiervoor onze gratis en vrijblijvende vergelijkingstool en je zal deze offertes binnen een korte tijd ontvangen. Deze vergelijk je vervolgens met elkaar om tot de beste beslissing te komen wat betreft de aanschaf van jouw nieuwe serre.

Wat kost een serre precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij serrebedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.