Kosten goedkope serre

Als je op zoek bent naar een goedkope serre kan je een aantal beslissingen maken die de prijs positief beïnvloeden. Hier kan je lezen hoe je de kosten van jouw serre zo laag mogelijk kan houden. Zo kan je zelfs met het kleinste budget een serre veroorloven. De factoren die invloed hebben op de prijs zijn het type serre, het materiaal, de afmetingen en het glas. Eventuele extra’s kunnen een serre ook duurder maken.

Het type serre

Er zijn verschillende type serres. Zo zijn er basic tuin serres met enkele beglazing en zonder fundering, prefab serres die kant en klaar aangeleverd worden, luxe serres met dubbele beglazing, goede funderingen en isolatie. Je kan ook voor een moderne serre kiezen of voor een klassieke serre. De volgende tabel geeft de goedkoopste opties per type weer, inclusief BTW, materiaal en plaatsing.

Soort serre Goedkoopste optie
Basic tuinserre 5m x 1m €3750
Luxe woonserre 5m x 1m €8500
Prefab serre 10m2 €7500
Moderne serre 2m x 3m €19500
Klassieke serre 2m x 3m €24000

Het materiaal

Serres worden meestal gebouwd van kunststof, hout of aluminium. De goedkoopste opties zijn kunststof en hout. Hout heeft meer uitstraling dan kunststof en is sterker, maar het heeft ook meer onderhoud nodig. Beide isoleren erg goed. Aluminium is het duurste materiaal. Het is erg sterk dus je kan met dunne palen een groot stuk constructie dragen. Dat betekent dat je beter uitzicht hebt. Aluminium heeft wel een lagere isolatiewaarde. De volgende tabel geeft de kosten weer van deze materialen voor een serre van 12,5 vierkante meter, inclusief materiaal, arbeidskosten en BTW.

 

Materiaal Prijs
Hout €12000 – €13000
Kunststof €12000 – €13000
Aluminium €14000 – €16000

De afmetingen

Natuurlijk betaal je minder voor een kleinere serre. Er is minder materiaal nodig en minder arbeidsuren. De volgende tabel laat zien hoe de afmetingen de gemiddelde prijs van een serre beïnvloeden. De prijzen zijn inclusief BTW, arbeid en materiaal.

Afmetingen Gemiddelde prijs
10 m2 €9000 – €11000
15 m2 €14000 – €15000
20 m2 €19000 – €21000
30 m2 €24000 – €26000
50 m2 €39000 – €41000

Het glas

Omdat een serre bijna helemaal van glas bestaat, is er veel mogelijkheid voor warmte om verloren te gaan. Daarom is het niet verstandig om te besparen op glas, omdat je dan uiteindelijk meer betaalt op je stookkosten. Hoogrendementsglas wordt dan ook ten zeerste aangeraden. De volgende tabel geeft weer hoeveel je hier extra voor betaalt, per vierkante meter glas.

Soort Glas Isolatiewaarde Extra per vierkante meter
Dubbel glas 2,7 Standaard bij de meeste serres
HR 1,7 – 2 €4
HR+ 1,3 – 1,6 €9
HR++ 1,2 €14
HR+++ 0,5 – 0,9 €50

Over het algemeen wordt HR++ glas gezien als het glas met de beste prijs-kwaliteit verhouding.

De goedkoopste serre: prefab kunststof of hout

Als je voor de goedkoopste optie gaat, dan zou een basic tuinserre of een prefab serre de beste keuze zijn. Een basic serre heeft enkel glas en geen fundering terwijl een prefab dubbel glas heeft en wel een fundering. De beste optie als je een budget hebt is dus een basis prefab serre van kunststof of hout. Je kan deze eventueel met HR++ glas bestellen zodat je naderhand ook geen extra stookkosten hebt. De voordelen van prefab zijn dat ze erg snel te bouwen zijn, dat ze financieel aantrekkelijk zijn en dat je ze zo goedkoop en duur kan maken als je zelf wilt.

Kosten besparen op je serre

Als je de goedkoopste optie gekozen hebt, is het mogelijk om een aantal dingen te doen die de prijs zo laag mogelijk houden. Hier volgen een aantal tips.

  • Kies een lokale leverancier: zo hou je de voorrijkosten laag, steun je de lokale economie en heb je alle professionele regionale kennis in huis.
  • Isolatie: het is verstandig een goed isolerend glas te kiezen. Je moet even iets meer betalen, maar dit zal je terugzien op de stookkosten.
  • Zo min mogelijk extra’s: het is mogelijk je serre met allerlei extra’s uit te breiden zoals vloerverwarming, airconditioning en zonwering. Als je een zo laag mogelijke prijs wilt bereiken, laat je deze extra’s voor wat ze zijn.
  • Doe het zelf: door met de leverancier te bespreken wat je zelf kan doen, kan je besparen op de arbeidskosten. Als je bijvoorbeeld de ruimte volledig klaar maakt voor de werkzaamheden, kunnen ze meteen aan de slag en hoeven ze geen tijd te rekenen voor voorbereidend werk. Ook kan je helpen met opruimen tijdens en na de klus. Overleg dit wel altijd met de werkers, zodat ze niet voor verassingen komen te staan.

Vergelijk offertes en bespaar nog meer

Door offertes te vergelijken kan je nog meer besparen op de totaalkosten, soms wel tot 40 procent. Wij kunnen je hier vrijblijvend mee op weg helpen met onze gratis vergelijkingstool. Vul de gegevens van de klus in en je locatie en de tool kan doelgericht zoeken naar offertes van leveranciers uit jouw buurt. Deze kan je vervolgens vergelijken op punten zoals prijs, kwaliteit en service. De beste beslissingen maak je alleen als je volledig op de hoogte bent van wat er in jouw regio geboden wordt.

 

Wat kost een serre precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij serrebedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.