Kosten serre 9 m2

Als je graag het hele jaar door van je tuin wilt genieten, kun je overwegen een serre te laten toevoegen aan je huis. Serres zijn uitbouwen die voornamelijk gemaakt zijn van glas, waardoor je er beschut kunt zitten en uitzicht hebt op buiten. Serres zijn er in verschillende uitvoeringen, materialen, afmetingen en ontwerpen en elke beslissing die je maakt wat betreft het uiterlijk ervan heeft invloed op de totaalprijs. Hier vind je alle informatie over de kosten die je tegen zal komen als je een serre van 9 vierkante meter wilt laten bouwen.

 

De kosten

De prijs voor een serre van 9 vierkante meter is natuurlijk moeilijk exact te geven. Er zijn verscheidene leveranciers die serres aanbieden in verschillende prijsklassen, stijlen en volgens een aantal productiemethoden. Prefab serres zijn goedkoper dan op maat gemaakte serres en standaard serres goedkoper dan een luxe serre in een moderne stijl. Om je toch een idee te geven kun je de volgende tabel raadplegen. In deze tabel vind je de prijzen voor een basic serre en voor een luxe woonserre van 9 vierkante meter groot. De bedragen zijn inclusief btw, arbeidskosten en materialen.

 

Project Omschrijving Totaalprijs
Basic tuinserre 9m2 Enkele beglazing, geen fundering en aankleding. €6750
Luxe woonserre 9m2 Dubbele beglazing, fundering, isolatie, verwarming. €15.300

 

  • De goedkoopste optie: als je voor een basic tuinserre kiest, dan krijg je eigenlijk een extensie van je tuin in plaats van van je woning. De serre heeft enkele beglazing, geen fundering en verder weinig. Je kunt hier beschut zitten, maar in de winter is het koud. Deze serres zijn dus niet bedoeld als woongedeelte en je betaalt hier ongeveer €750 per vierkante meter voor.
  • Een luxe woonserre: als je van je serre wel graag een woongedeelte wilt maken, waar je het hele jaar door warm en beschut kunt zitten, dan bestel je een woonserre. Deze kosten gemiddeld €1700 per vierkante meter en hier krijg je isolatie, hoogrendementsglas, een fundering en verwarming voor terug.
  • Een woonserre met uitbreidingen: deze woonserre kun je nog meer uitbreiden. Je kunt bijvoorbeeld schuifdeuren laten plaatsen, zonwering, vloerverwarming of stopcontacten. Hoe meer uitbreidingen je kiest, hoe duurder het wordt. Een uitgebreide woonserre van 9 vierkante meter kost al gauw €22.500.

 

De prijsopbouw

De totaalprijs van een serre bestaat uit arbeidskosten, materialen en voorrijkosten. Het grootste gedeelte van wat je betaalt gaat naar de arbeidskosten en dit is 68 procent. De materialen nemen 30 procent in en de voorrijkosten 2. De beste plek om geld te besparen op je serre is dus bij de arbeidskosten. Je kunt als je erg handig bent de serre zelf bouwen, maar aangezien dit veel mensen de pet te boven gaat, bespaar je het beste door verscheidene offertes op te vragen bij serre leveranciers. De bovengenoemde prijsopbouw vind je terug in het onderstaande diagram.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Tijdens het plannen voor je serre zal je een aantal keuzes moeten maken. Deze keuzes kunnen de prijs positief of negatief beïnvloeden.

  • De productiemethode: er zijn prefab- en op maat gemaakte serres op de markt. Voor prefab betaal je het minimale bedrag, maar dit betekent dat je te maken krijgt met een vooraf bepaald design. Het grote voordeel is dat de serre in de fabriek is samengesteld en ter plekke in elkaar wordt gezet en dat de arbeidskosten en de overlast dus minimaal zijn. Binnen een dag kan hij dan al staan.
  • Het materiaal: de meest gangbare materialen voor serres zijn kunststof, hout en aluminium. Kunststof is het goedkoopst en aluminium het duurst. Voordat je een beslissing maakt is het verstandig je goed te verdiepen in de kenmerken van deze materialen.
  • Het glassoort: de meeste woonserres worden standaard uitgerust met HR++ isolatieglas. Dit is ook wel nodig, want anders zou je hier te veel warmte verliezen. Je kunt kiezen voor een andere glassoort en dit heeft invloed op de prijs.

 

Interessante bespaartips

Er zijn manieren waarop je de prijs voor je serre laag kunt houden.

  • Casco: je hebt de optie de serre casco op te laten leveren. Dat betekent dat het omhulsel staat en waterdicht is, maar dat de aankleding nog niet is gedaan. Hiervoor betaal je minder en het geeft je de kans de serre zo uit te rusten dat het precies in je interieur past en naar jouw smaak is.
  • Isolatieglas: het is niet verstandig om te besparen op isolatieglas, want op de lange termijn heb je hier dan waarschijnlijk alleen maar uitgaven van. Een serre bestaat voor een groot gedeelte uit glas en door een soort te kiezen met een hoge isolatiewaarde kun je misschien zelfs wel geld besparen.

 

Vergelijk offertes

De beste plek om geld te besparen op het laten plaatsen van een serre is dus op de arbeidskosten en de beste manier op dit te doen is met onze vergelijkingstool. Vul je gegevens in en de tool zal je in een korte tijd een aantal offertes sturen van betrouwbare bedrijven uit jouw omgeving. Door deze te vergelijken kun je de beste deal vinden voor jouw serre.

Wat kost een serre precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij serrebedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.