Kosten serre 6m2

Als je een serre wilt laten aanbouwen aan je woning, dan zal je behalve extra ruimte ook extra sfeer creëren. Serres zijn smaakvol en indrukwekkend en voegen dus waarde toe aan je woning. Er zijn verschillende soorten serres te krijgen, met verschillende uitvoeringen en prijzen. Je kunt deze in principe zo simpel of zo luxe maken als je zelf wilt, zolang het binnen je budget past. Hier lees je over de gemiddelde kosten waar je rekening mee kunt houden als je een kleine serre van 6 vierkante meter laat bouwen.

 

De kosten

De prijs die je betaalt voor je serre is afhankelijk van erg veel factoren. Zo is er het materiaal waar het van gemaakt wordt, de uitvoering en het glassoort. Hier vind je de prijzen voor twee verschillende type serres, namelijk een tuinserre en een woonserre. Tuinserres hebben geen fundering en enkele beglazing waardoor deze meer een extensie zijn van je tuin dan van je woning. Woonserres zijn uitgerust met dubbele beglazing, een fundering, isolatie en verwarming. De prijzen in de volgende tabel zijn inclusief btw, plaatsingskosten en materialen.

 

Project Omschrijving Totaalprijs
Basic tuinserre 6m2 Enkele beglazing, geen fundering en aankleding. €4500
Luxe woonserre 6m2 Dubbele beglazing, fundering, isolatie, verwarming. €10.200

 

  • De goedkoopste optie: een basic tuinserre is de goedkoopste optie en je koopt deze voor een bedrag vanaf €750 per vierkante meter. Dit is ook echt een basic ruimte die niet is verwarmd. Toch kun je in zo’n basic serre vele dagen van het jaar beschut zitten en genieten van je tuin. Wil je het hele jaar een comfortabele zitplek, dan kun je beter een woonserre aanschaffen.
  • Een luxe woonserre: voor een luxe woonserre betaal je ongeveer €1700 per vierkante meter. Hiervoor heb je dan een verwarmde, geïsoleerde en volledig functionele ruimte waar je bijvoorbeeld een bank neer kunt zetten of een werkbureau.
  • De duurste optie: je kunt ervoor kiezen je luxe woonserre nog verder uit te bereiden door middel van extra opties. Denk hierbij aan een stel schuifdeuren, zonwering, stopcontacten, vloerverwarming etc. Kies je hiervoor, dan betaal je makkelijk €15.000 voor je serre van 6 vierkante meter.

 

De prijsopbouw

De uiteindelijke prijs die je voor je nieuwe serre betaalt is opgedeeld in drie onderdelen. Het grootste deel wordt ingenomen door de arbeidskosten en dit is 63 procent. Het materiaal voor de serre neemt 35 procent in en de voorrijkosten 2 procent. De beste manier om geld te besparen op je serre is dus door hem zelf te bouwen. Aangezien dit voor de meeste mensen te ver gaat, kun je de beste besparing maken door verschillende offertes van serre leveranciers te bekijken en vergelijken. Deze prijsopbouw vind je nogmaals terug in het volgende diagram.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Deze eindprijs wordt bepaald door een aantal keuzes die je maakt tijdens het planproces.

  • Het materiaal: de meest gangbare materialen voor serres zijn kunststof, hout en aluminium. Kunststof is vaak het goedkoopste en aluminium kost het meest. Elk materiaal heeft andere kenmerken en voor- en nadelen. Je doet er goed aan je hierin te verdiepen voordat je een beslissing maakt.
  • De glassoort: tuinserres bevatten dus standaard enkel glas, en daarom is dit eigenlijk geen woonbare ruimte. Woonserres worden vaak uitgerust met dubbel hoogrendementsglas. Een serre bestaat voor een groot gedeelte uit glas en hier verliest je woning veel warmte. Een goed isolatieglas is dus zeker een vereiste als de serre deel uitmaakt van je woongedeelte.
  • De extra opties: hoe meer extra opties je kiest, hoe duurder je serre wordt. Er zijn erg veel mogelijkheden, van het toevoegen van een extra stopcontact tot het plaatsen van vloerverwarming. Met deze extra opties kun je je serre aanpassen op je eigen wensen, maar dit heeft natuurlijk een gevolg voor de prijs.

 

Interessante bespaartips

Hier vind je enkele tips waarmee je de kosten voor je serre laag kunt houden.

  • Isolatie: bespaar niet op isolatie van de serre. Hier gaat potentieel veel warmte verloren, omdat het grotendeels uit glas bestaat. Door iets meer de investeren in een goed hoogrendementsglas, kun je misschien zelfs geld besparen.
  • Overweeg casco: als je je serre casco laat opleveren, dan zal deze waterdicht zijn, maar verder geen uitbreidingen bevatten. Je betaalt dan dus echt alleen voor een omhulsel dat verder nog moet worden aangekleed. De kosten hiervoor zijn lager en door zelf de serre af te maken kun je er je eigen stempel op drukken en er iets unieks van maken.

 

Vergelijk offertes

Zoals boven is aangetoond, gaat het grootste gedeelte van de totaalprijs dus naar de arbeidskosten. Dat betekent dat je hier de beste besparing kunt maken en dat doe je door offertes van meerdere leveranciers te vergelijken. Die offertes kun je makkelijk en snel opvragen met onze vergelijkingstool. Vul je gegevens in en binnen een korte tijd heb je ze in je bezit. Deze service is gratis en vrijblijvend en kan je helpen bij het maken van de beste beslissing wat betreft jouw nieuwe serre.

Wat kost een serre precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij serrebedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.