Informatie en advies over de serre
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Voeg je een serre toe aan je woning, dan zal deze meer waard worden. Vooral als het een grote serre is die goed is ingericht en niet te veel warmte verliest. Een serre heeft naast dit voordeel ook het pluspunt dat je er het hele jaar door van je tuin kunt genieten en het een sfeervolle en rustgevende ruimte toevoegt aan je huis. Natuurlijk betaal je wel voor het laten plaatsen van een serre. Wat deze kosten zijn voor een serre van 15 vierkante meter en wat je hiervoor terugkrijgt, lees je hier.

 

De kosten

Wat je zal betalen voor jouw serre is natuurlijk moeilijk precies te zeggen. Dit hangt af van factoren zoals het materiaal, de uitvoering, de stijl en vormgeving, de constructiemethode, het soort glas en de extra opties die je laat toevoegen. Om je toch een idee te kunnen geven vind je in de onderstaande tabel twee prijsvoorbeelden voor twee verschillende soorten serre van 15 vierkante meter. De prijzen zijn inclusief btw, materialen en arbeidskosten.

 

Project Omschrijving Totaalprijs
Basic tuinserre 15m2 Enkele beglazing, geen fundering en aankleding. €11.250
Luxe woonserre 15m2 Dubbele beglazing, fundering, isolatie, verwarming. €25.500

 

  • Een tuinserre: onder een tuinserre wordt een glazen beschutting verstaan die geen deel uitmaakt van je woongedeelte. Hierdoor kan het enkele beglazing hebben en is er geen fundering. Een tuinserre kost gemiddeld €750 per vierkante meter en hier kun je dus niet het hele jaar zitten. Toch biedt een tuinserre een mooie beschutte plek, ideaal voor ontbijtjes in de zomer en kopjes warme chocolademelk in de winter.
  • Een luxe woonserre: wil je dat de serre deel uit gaat maken van je woongedeelte, zodat je er een eettafel neer kan zetten, of een werktafel, dan moet je een geïsoleerde woonserre aanschaffen. Anders zou er te veel warmte via de ramen verloren gaan. Voor een geïsoleerde luxe woonserre, inclusief isolatieglas, verwarming en fundering betaal je gemiddeld €1700 per vierkante meter.
  • Alles erop en eraan: er zijn nog verscheidene andere opties die je hebt om je serre mee uit te breiden. Denk aan extra stopcontacten, zonwering, airconditioning, vloerverwarming en schuifdeuren. Voor een luxe woonserre van 15 vierkante meter met alles erop en eraan betaal je zeker €37.500.

 

De prijsopbouw

De manier waarop de prijs voor een serre is opgebouwd is dat het grootste gedeelte van de totaalkosten door de arbeidskosten wordt ingenomen, namelijk 68 procent. De materialen nemen 30 procent in beslag en de voorrijkosten zijn 2 procent van de eindprijs. De beste manier om te besparen is dus op de arbeidskosten en dit doe je door grondig onderzoek te doen naar wat de verschillende serreleveranciers te bieden hebben tegen welke prijs. De bovenstaande prijsopbouw vind je nogmaals weer in het volgende diagram.

Keuzes die de prijs beïnvloeden

De eindprijs van jouw serre wordt beïnvloed door een aantal keuzes die je zelf maakt.

  • Het materiaal: er zijn drie gangbare materialen waar serres veel van worden gemaakt en dit zijn van goedkoopst naar duurst: kunststof, hout en aluminium. Wil je echter iets unieks, dan zijn er ook andere materialen, zoals staal, die je kunt laten toepassen. Hier betaal je uiteraard meer voor.
  • De constructiemethode: er zijn erg veel prefab serres op de markt. Deze serres worden van tevoren in een fabriek samengesteld en vervolgens ter plaatse in elkaar gezet, vaak in minder dan een dag. Hierdoor zijn de arbeidskosten laag, maar heb je ook beperkte keuze wat betreft de vormgeving. Een op maat gemaakt exemplaar is duurder, maar geeft je op dat gebied veel meer vrijheid.
  • Het glassoort: als je een woonserre aanschaft kun je beter zorgen dat er een goed isolatieglas in zit. Dit voorkomt dat je te veel warmte zal verliezen en je stookkosten omhooggaan. Aangezien serres voor het grootste gedeelte uit glas bestaan, is HR++ glas geen slechte keuze.

 

Interessante bespaartips

Hier lees je over hoe je de kosten voor je nieuwe serre zo laag mogelijk houdt.

  • Kunststof: voor serres is kunststof het goedkoopste materiaal. Dit is ook nog eens erg veelzijdig. Zou je bijvoorbeeld graag aluminium willen, maar heb je hier het budget niet voor dan kun je kunststof met een aluminium look kiezen. Deze is nauwelijks van echt te onderscheiden.
  • Casco serre: je kunt ook overwegen je serre casco te laten opleveren. Ben je een handige doe-het-zelver, dan kun je deze zelf van binnen helemaal afmaken. Dit scheelt veel in prijs en geeft je de mogelijkheid je eigen stempel op je serre te drukken.

 

Vergelijk offertes

Arbeidskosten nemen meer dan twee derde van de totaalprijs in en hier kun je dus het beste geld besparen op je serre. Gebruik je hier onze vergelijkingstool dan zal je in een korte tijd een aantal offertes ontvangen van betrouwbare serre producenten uit jouw omgeving. Deze service is gratis en verplicht je verder niet tot aankoop. De offertes vergelijk je met elkaar om de beste deal te vinden voor jouw nieuwe serre.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?