Kosten serre 12 m2

Het Nederlandse weer laat het helaas niet altijd toe om buiten te zijn. Dit is jammer, vooral als je een mooie tuin of uitzicht hebt. Laat je een serre aanbouwen aan je woning, dan kun je het hele jaar door beschut zitten en genieten van buiten. Er zijn erg veel verschillende serres op de markt en wanneer je je hier enigszins in verdiept zal je zien dat de keuzes niet makkelijk zijn. Daarnaast voeg je met elke beslissing geld toe aan de totaalprijs. Serres zijn niet goedkoop, maar wel stijlvol en sfeervol en natuurlijk voegen ze ook waarde toe aan je woning. Hier vind je alle informatie te maken met de kosten voor een serre van 12 vierkante meter.

De kosten

Serre prijzen lopen erg uiteen. Het is ook moeilijk om exact aan te geven hoeveel jij precies voor je serre zou moeten betalen. Je kunt kiezen uit verschillende stijlen, materialen, afmetingen, uitvoeringen en extra mogelijkheden. Om je toch een idee te kunnen geven hebben we hier de kosten voor twee gangbare type serres van 9 vierkante meter in een tabel gezet. De prijzen zijn inclusief materialen, btw en arbeidskosten.

Project Omschrijving Totaalprijs
Basic tuinserre 12m2 Enkele beglazing, geen fundering en aankleding. €9000
Luxe woonserre 12m2 Dubbele beglazing, fundering, isolatie, verwarming. €20.400
  • Een basic tuinserre: je kunt al een serre laten bouwen voor €750 per vierkante meter. Dit is echter geen woongedeelte, maar een beschutte plek in je tuin. Het bestaat uit enkele beglazing en heeft geen fundering. Toch kun je hier prima zitten als het buiten niet te koud is en heb je een mooie overgang tussen je woning en je tuin.
  • Een luxe woonserre: voor gemiddeld €1700 per vierkante meter laat je een luxe woonserre bouwen. Deze serres zijn extensies van je woongedeelte en zijn dan ook geïsoleerd, uitgerust met dubbele beglazing, een fundering en verwarming.
  • Extra uitbreidingen: deze luxe woonserre kun je nog verder uitbreiden, mocht je dit willen. Je kunt stopcontacten plaatsen, sfeerverlichting aanleggen, vloerverwarming plaatsen, zonwering toevoegen en schuifdeuren neerzetten. Hier betaal je natuurlijk meer voor. Een zeer luxe woonserre van 12 vierkante meter met een aantal uitbreidingen kost toch al gauw €30.000.

De prijsopbouw

De totaalprijs voor serres is opgebouwd uit drie onderdelen. Je betaalt voor de materialen, de arbeidskosten en eventuele voorrijkosten. De grootste bijdrager zijn de arbeidskosten en deze nemen wel 68 procent in van de totaalprijs. De materialen zijn goed voor 30 procent en de voorrijkosten 2 procent. Wil je geld besparen dan doe je dit dus het beste op de arbeidskosten. Aangezien het bouwen van een serre niet iets is wat de meeste mensen zelf kunnen, bespaar je het beste door goed marktonderzoek te doen en het aanbod van de verschillende serreleveranciers met elkaar te vergelijken. De prijsopbouw vind je nogmaals in onderstaand diagram.

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Terwijl je je serre aan het bestellen bent heb je de keuze uit verscheidene opties. En wat je kiest heeft direct invloed op de prijs. Hier vind je de grootste bijdragers.

  • Het materiaal: de meeste gangbare serres worden gemaakt van kunststof, hout of aluminium en dit is dan ook meteen de volgorde van goedkoopst naar duurst. Naast deze materialen kun je ook voor iets heel anders kiezen, zoals staal. Dit is esthetisch geweldig, maar financieel nadelig.
  • De productiemethode: een op maat gemaakte serre is duurder dan een prefab exemplaar. Je kunt dan wel zelf bepalen hoe hij eruit komt te zien, zolang je binnen je budget blijft. Prefab exemplaren hebben een voorbestemd design en worden in de fabriek in elkaar gezet, maar kunnen dus wel in één dag worden opgebouwd. Dit heeft minimale arbeidskosten en minimale overlast tot gevolg.
  • Het glas: je hebt de keuze uit een groot aantal glassoorten, van hoogrendementsglas tot specialistisch glas. Dit is een belangrijke keuze, omdat de muren en het dak van de serre voornamelijk uit glas bestaan. Een isolatieglas is dus zeker aan te raden, anders zal er veel warmte verloren gaan. 

Interessante bespaartips

Gebruik de volgende tips en bespaar op de aankoop van jouw serre.

  • Casco oplevering: als je zelf vrij handig bent, dan kun je ook alleen het bouwwerk aan de specialisten overlaten. Je laat de serre dan casco opleveren, dus waterdicht en verder niks. De aankleding is dan voor jou om te doen of te organiseren wat betekent dat je de serre precies zo kunt uitrusten als je zelf wilt.
  • Kunststof: kunststof is het goedkoopste materiaal, maar heeft als voordeel dat je uit een aantal uitvoeringen kunt kiezen. Kies je voor een houtlook of een metallic look, dan krijg je een kunststof serre die nauwelijks van hout of aluminium is te onderscheiden, zonder de extra kosten.

Vergelijk offertes

Aangezien de arbeidskosten zwaar meewegen op de totaalprijs, kun je de beste besparing maken door offertes te vergelijken van een aantal leveranciers. Dit kun je makkelijker doen met onze gratis en vrijblijvende vergelijkingstool. Vul je gegevens in en je zal ze in een korte tijd ontvangen, zodat je de beste deal vindt voor jouw nieuwe serre.

Wat kost een serre precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij serrebedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.