Kosten zelf serre aanbouwen

Ben je van plan een serre te bouwen, dan ben je niet alleen. Een serre geeft je woning een sfeervolle overgang tussen de tuin en het woongebied. Je creëert een ruimte waar je kan genieten van je tuin, tot rust kan komen met een boek en diners kan organiseren voor je vrienden en familie. Ook voegt een serre waarde toe aan je huis. Je kan om geld te besparen ook besluiten om zelf een serre te bouwen. Doe je dit dan zijn er een aantal kostenposten waarop het niet verstandig is om te bezuinigen. Hier kan je lezen hoeveel je ongeveer kwijt bent per vierkante meter aan het zelfbouwen van een serre en welke grote uitgaven je hebt.

Zelf doen of laten doen?

Het plaatsen van een serre moet niet worden onderschat. Er is zeker bouwtechnische kennis nodig wil je dit goed kunnen doen. Heb je dit niet, dan is er de kans dat de serre gaat verzakken of dat er scheuren ontstaan omdat bijvoorbeeld de fundering niet goed is aangelegd. Daarom moet je erg zeker zijn van je zaak, wil je dit zelf ondernemen. Besteedt je het uit, dan betaal je meer, maar heb je wel de kennis in huis die nodig is bij het plaatsen van een serre, heb je garantie voor het geval er later mankementen optreden en zullen de werkzaamheden snel en voorspoedig worden afgerond.

De kosten voor het zelf bouwen van je serre

Als je zelf een serre bouwt kan je uitgaan van een prijs van rond de €500 per vierkante meter. Dat is inclusief de materialen en de fundering. De grootste uitgave die je zal hebben is de fundering en het is niet verstandig hier te proberen op te bezuinigen. Blijkt er na de bouw van de serre een probleem te zijn, dan is het erg lastig om dit nog te verhelpen. Bovendien is de fundering de ondergrond waar alles op rust. Dit behoort goed te zijn wil je serre een lange levensduur hebben.

Het glas

Behalve op de fundering is het ook niet verstandig om op het glas te bezuinigen. Omdat een serre voor een groot gedeelte uit glas bestaat, beslaat dit een groot oppervlakte. Glas staat er om bekend warmte door te laten en een serre is dus ook vaak een plek waar je huis veel warmte kan verliezen. Dan moet je meer stoken om dit aan te vullen en is je energierekening hoger. Dit kan je voorkomen door hoogrendementsglas te plaatsen. Voor serres wordt dit ten zeerste aangeraden.

De kosten van het laten plaatsen van een serre

Betaal je voor het zelf bouwen van een serre rond de €500 per vierkante meter, voor het laten plaatsen van een serre kan je minimaal rekenen op €750 per vierkante meter voor prefab en €950 per vierkante meter voor een op maat gemaakte serre. Door beter glas, isolatie, verwarming, een schuifpui, airconditioning, zonnewering enzovoorts te plaatsen gaat deze prijs steeds verder omhoog. Voor een riante en luxe woonserre kan je rekenen op €30000 in totaal.

Hoe hou je de kosten zo laag mogelijk

Dit is dus niet goedkoop, en zelfs een basis serre kan al flink in prijs oplopen. Wil je er een comfortabele woonruimte van maken, dan is de neiging om de serre zelf te bouwen en geld te besparen begrijpelijk. Hier kan je lezen hoe je deze kosten zo laag mogelijk kan houden.

  • Neem een regionale leverancier: vooral op lange klussen kan je zo vrij veel geld besparen op voorrijkosten. Bovendien heb je zo ook alle regionale kennis in huis zowel als de contacten en steun je de plaatselijke economie.
  • Doe een gedeelte zelf: je kan ook zelf een gedeelte van de werkzaamheden op je nemen en een specialist inhuren voor de gedeelten waar je niet zeker van bent. Het kan wel zijn dat dit invloed heeft op je garantie, dus vraag dit na voordat je zelf dingen in handen gaat nemen.
  • Overweeg prefab: dit is verreweg de goedkoopste mogelijkheid en al lang niet meer zo standaard als dat het vroeger was. Je hebt nu vele opties om uit te kiezen en kan zo de serre ook naar je persoonlijke smaak samenstellen. Bovendien is een prefab serre binnen een dag gebouwd en heb je dus nauwelijks overlast bij huis.

Gebruik onze vergelijkingstool

Deze tool kan je een stap in de richting helpen van je nieuwe serre. De beste manier om geld te besparen is een goede voorbereiding en dat doe je door alle mogelijkheden op een rijtje te zetten voordat je overgaat tot de bouw. Onze tool kan je binnen een korte tijd helpen aan een aantal offertes van bedrijven uit jouw regio en het enige dat je hoeft te doen is je postcode en de gegevens van de klus door te geven. Zo weet je zeker dat je de juiste beslissing maakt wat betreft jouw nieuwe serre.

Wat kost een serre precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij serrebedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.