Kosten tekening architect serre

Denk je erover een serre te plaatsen aan je woning, dan kun je een ruimte creëren waar je het hele jaar door van je tuin kunt genieten. Een serre kan een vloeiende overgang verzorgen tussen je woongedeelte en je tuin en je kunt hier elk moment van de dag doorbrengen, wat ook de weersomstandigheden buiten. Er zijn erg veel serres op de markt, en de variatie is groot, en in sommige gevallen zal het betekenen dat je een vergunning nodig hebt. Om deze vergunning aan te kunnen vragen, heb je verschillende bouwtekeningen nodig.

De kosten

De bouwtekeningen die je nodig hebt zijn een gevelaanzicht, een doorsnedetekening, een detailtekening en een plattegrond. Hier betaal je een architect voor en deze kan ook direct de hele vergunningsaanvraag voor je regelen, mocht je dat willen. Dit is makkelijk plus dat je zeker weet dat er niets wordt vergeten. In de volgende tabel vind je de kosten voor het maken van deze tekeningen voor jouw serre, inclusief btw.

 

Dienst architect Prijs
Bouwtekening serre inclusief vergunningaanvraag €550 – €650

 

Na de aanvraag

Nadat je de aanvraag hebt ingediend zal je 6 weken moeten wachten op een uitslag. Tijdens deze 6 weken worden jouw plannen vergeleken met onder andere het bestemmingsplan van je wijk en met het Bouwbesluit. Daarna hebben je buren ook nog het recht om bezwaar in te dienen waar de gemeente dan weer op moet antwoorden. In totaal kan het 18 weken duren voordat je kunt beginnen met het inplannen van de serrebouw.

 

Vergelijk offertes

Wil je graag in contact komen met een betrouwbare architect om de bouwtekeningen voor jouw serre te maken? Dan kun je hier gebruik maken van onze vergelijkingstool. Dit is gratis en verplicht je niet tot aankoop, maar kan je wel helpen bij het vinden van de juiste architect voor jouw tekeningen. Binnen een korte tijd zal je een aantal offertes ontvangen van architecten uit jouw omgeving. Deze vergelijk je vervolgens met elkaar om de beste deal te vinden wat betreft jouw bouwtekeningen.

Wat kost een serre precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij serrebedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.