Kosten serre keuken

Als je een serre aan je woning hebt gebouwd, dan heb je het gevoel dat je de hele dag buiten bent. Serres zijn grotendeels gemaakt van glas en geven je dus het hele jaar een beschutte plek om van je tuin te genieten. Je kunt er een kantoor van maken, een eetruimte, een zitruimte en natuurlijk ook een keuken. Of je nu een keuken in een serre zet, of je vergroot je eigen keuken door er een serre aan te bouwen, je zal altijd kunnen koken met een gevoel alsof je buiten bent. Hier lees je over de kosten die je maakt als je een serre laat plaatsen met een keuken.

De kosten

Het is onmogelijk om de exacte prijs te geven voor jouw nieuwe serre. Dit is afhankelijk van verscheidene factoren, zoals de afmetingen, het materiaal, het glassoort, de uitbreidingen, het ontwerp en de constructiemethode. Als je keuken nog in de serre gebouwd moet worden, ben je ook meer kwijt dan wanneer je je huidige keuken alleen uitbreidt. In de volgende tabel worden de kosten gegeven van twee verschillende mogelijkheden die je hebt en later in dit artikel kun je lezen hoe de prijs wordt beïnvloed. Alle bedragen in de tabel zijn inclusief btw, arbeidskosten en materialen.

 

Project Omschrijving Prijs per m2
Basic tuinserre Enkele beglazing, geen fundering en aankleding. €750
Luxe woonserre Dubbele beglazing, fundering, isolatie, verwarming. €1700

 

  • Basic tuinserre met keukentje: wil je een keuken plaatsen in een basic tuinserre, dan zal dit een kleine bijkeuken zijn en niet een volwaardige keuken. Tuinserres hebben namelijk geen dubbele beglazing of ander woongemak en zullen in de winter ook erg koud zijn. Met een wasbak, een paar kastjes, een oventje en misschien een klein gasfornuisje kun je toch al heerlijke ontbijtjes maken. Tuinserres worden gebouwd voor €750 per vierkante meter.
  • Een luxe woonserre aan je keuken: als je je keuken wilt uitbreiden met een serre, en je laat de keuken verder voor wat het is, dan betaal je €1700 per vierkante meter voor een luxe woonserre. Deze is geïsoleerd en heeft funderingen, zodat het een volwaardige toevoeging wordt van je woongedeelte. Hier kun je ook nog extra opties aan toevoegen, zoals (vloer)verwarming, schuifdeuren, airconditioning, zonwering en verlichting. Daardoor gaat de prijs uiteraard wel omhoog.
  • Een nieuwe keuken in een luxe woonserre: als je keuken nog geplaatst moet worden, dan heb je de kosten voor de luxe woonserre plus de kosten voor je nieuwe keuken. Dit is de duurste optie, maar vaak wel de mooiste, omdat de keuken zich dan echt in de serre bevindt.

 

De prijsopbouw

De totaalprijs voor het laten plaatsen van een serre is opgebouwd uit drie componenten. De grootste bijdrager zijn de arbeidskosten en deze nemen 68 procent van de totaalprijs in beslag. Dit is meer dan twee derde en daarom kun je hier het beste geld besparen. Vergelijk zoveel mogelijk offertes en doe goed marktonderzoek om de beste prijs/kwaliteit verhouding te realiseren. Van de overige 32 procent is 30 procent voor de materialen en 2 procent voor de voorrijkosten. Dit zie je nogmaals in het onderstaande diagram.

 

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Boven hebben we al gezien hoe het aantal vierkante meters, het soort serre, de plaats van de keuken en de eventuele extra opties de prijs beïnvloeden. Hier vind je nog enkele bijdragers.

  • De constructiemethode: het is mogelijk een serre op maat te laten maken, maar je kunt ook een prefab serre bestellen. Een op maat gemaakte serre wordt speciaal voor jou ontworpen terwijl een prefab exemplaar al een voorbestemd ontwerp heeft. Prefab is goedkoper, omdat deze van tevoren in de fabriek wordt samengesteld en ter plekke wordt opgebouwd.
  • Het glassoort: ook het glassoort heeft invloed op de prijs. Omdat een serre grotendeels uit glas bestaat kun je hier potentieel veel warmte verliezen. Het is dus verstandig om een goed isolatieglas te kiezen, zoals HR++ glas. Daarnaast zijn er specialiteitsglassoorten, zoals zelfreinigend glas of zonwerend glas waarvoor je uiteraard meer betaalt.

 

Interessante bespaartips

Er zijn manieren waarop je kunt besparen op je nieuwe serre met keuken.

  • Tweedehands: er worden genoeg tweedehands serres of tweedehands keukens te koop aangeboden en deze zijn veelal nog in prima staat. Je kunt overwegen een exemplaar op te knappen en zo je eigen ontwerp aan de serre of keuken te geven. Hiermee bespaar je aanzienlijk.
  • Casco: je hebt ook de mogelijkheid de serre casco op te laten leveren. Dat betekent dat hij waterdicht is, en dat alleen het omhulsel wordt geplaatst. De afwerking moet je dan nog zelf doen en ook hier heb je dan weer de mogelijkheid je eigen stempel op de serre te drukken.

 

Vergelijk offertes

De beste manier om geld te besparen op een serre is door middel van het vergelijken van offertes. Dit doe je snel met onze vergelijkingstool. Vul je gegevens in en binnen een korte tijd zal je een aantal offertes ontvangen van betrouwbare bedrijven uit jouw omgeving. Deze vergelijk je vervolgens met elkaar om tot de beste beslissing te komen wat betreft jouw nieuwe serre met keuken.

Wat kost een serre precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij serrebedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.