Kosten serre met schuifdak

Een serre voegt licht, sfeer en extra oppervlak toe. Door een serre te laten plaatsen verbind je de tuin met het woongedeelte en kun je het hele jaar door genieten van buiten, zonder invloed van de weersomstandigheden. Serres bestaan voor een groot gedeelte uit glas, en dit kan betekenen dat de ruimte warm kan worden in de zomer. Je kunt hier verschillende maatregelen voor laten plaatsen, zoals airconditioning, zonwering of een schuifdak. Hier lees je over hoeveel je gemiddeld betaalt voor een serre met schuifdak en welke keuzes deze kosten kunnen beïnvloeden.

De kosten

Terwijl jij een serre samenstelt heb je de keuze uit verscheidene opties. Denk hierbij aan het materiaal, het glassoort, de stijl, de productiemethode en de afmetingen. Ook de extra opties zoals een schuifdak wegen mee. Om die reden is het onmogelijk om de precieze prijzen van een serre te geven. In de tabel hieronder vind je daarom twee prijsvoorbeelden van gangbare serre soorten, waar je dan de kosten voor deze factoren aan toevoegt. De bedragen zijn inclusief btw, arbeidskosten en plaatsing.

Project Omschrijving Prijs per m2
Basic tuinserre Enkele beglazing, geen fundering en aankleding. €750
Luxe woonserre Dubbele beglazing, fundering, isolatie, verwarming. €1700
Schuifdak Prijs per vierkante meter €1750
  • De goedkoopste optie: een tuinserre is de goedkoopste serre op de markt en deze heeft geen isolatie of fundering. Het is een glazen beschutting en een overgang tot je tuin. Deze ruimte kan dus niet open zijn naar je woongedeelte, anders zou je hier veel te veel warmte verliezen. Een basic tuinserre kost €750 per vierkante meter en hier komen dan de kosten voor een schuifdak nog bovenop.
  • Een luxe woonserre: als je een extensie wilt maken van je woongedeelte en dus altijd zicht wilt hebben op je tuin, dan plaats je een volledig geïsoleerde woonserre. Deze kun je dan inrichten als eetruimte, zitplek of studeerplek, bijvoorbeeld. De kosten hiervoor zijn aanzienlijk groter, namelijk €1700 per vierkante meter plus €1750 per vierkante meter schuifdak.
  • Meerdere extra opties: voeg je naast je schuifdak nog andere extra opties toe (stopcontacten, vloerverwarming, zonwering, wateraansluiting, verlichting etc.), dan gaat de prijs voor je serre snel omhoog naar €2500 per vierkante meter. Het comfort en de gebruikersvriendelijkheid wordt hierdoor wel aanzienlijk verbeterd.

De prijsopbouw

De totaalkosten voor een serre met een schuifdak zijn als volgt opgebouwd. De arbeidskosten nemen 68 procent in van de eindprijs, de materiaalkosten 30 procent en eventuele voorrijkosten 2 procent. Als je geld wilt besparen kun je dit dus het beste doen op de arbeidskosten. Je kunt de serre zelf bouwen, met een bouwpakket, bijvoorbeeld, maar de beste manier om dit te doen is door offertes te vergelijken van een groot aantal leveranciers. Zo kun je de beste prijs/kwaliteit verhouding realiseren en mis je geen koopjes of goede aanbiedingen. Bovengenoemde prijsopbouw vind je terug in het volgende diagram.

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Tijdens het samenstellen van je serre met schuifdak kom je voor enkele keuzes te staan die direct invloed hebben op de prijs.

  • Het materiaal: een serre van kunststof is de goedkoopste optie die je hebt qua materialen, gevolgd door hout en aluminium. Er zijn ook minder gangbare opties, zoals staal, die esthetisch voordeel hebben, maar financieel duurder zijn. Je kunt het beste veel informatie inwinnen over de materialen, want deze hebben allen andere kenmerken en prijskaartjes.
  • De grootte van het schuifdak: uiteraard kun je een groot schuifdak aanschaffen, maar je kunt geld besparen door deze klein te houden. De prijs die je betaalt is per vierkante meter en met een kleiner schuifdak kun je ook al veel ventilatie realiseren.
  • Prefab of op maat gemaakt: je kunt schuifdaken ook toevoegen aan prefab serres. Deze werken met voorbestemde ontwerpen, dus ook voor het schuifdak zal je beperkte mogelijkheden hebben. Kies je voor een op maat gemaakte serre, dan heb je meer vrijheid wat betreft het ontwerp, maar dan betaal je aanzienlijk meer.

Interessante bespaartips

Er zijn enkele manieren waarop je kunt besparen op je serre met schuifdak.

  • Tweedehands: er worden erg mooie tweedehands serres en ook alleen schuifdaken te koop aangeboden voor een fractie van de prijs. Het kan maar zo zijn dat jij hier een geschikt exemplaar tussen vindt.
  • Casco oplevering: als je handig bent, maar het bouwen van de serre zelf niet aandurft, kun je hem voor een lagere prijs casco laten opleveren. Je hebt dan de vrijheid deze zelf volledig af te maken en in te richten naar je eigen smaak.

 

Vergelijk offertes

De beste manier om geld te besparen op je serre met schuifdak is met grondig marktonderzoek. Dit doe je door zo veel mogelijk offertes op te vragen en deze met elkaar te vergelijken. Onze vergelijkingstool kan deze offertes aanleveren van verschillende betrouwbare serreleveranciers in jouw omgeving. Vergelijk deze op punten als kwaliteit, service en prijs en je vindt de beste deal voor jouw nieuwe serre met schuifdak.

Wat kost een serre precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij serrebedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.