Kosten serre reparatie

Als je een mankement hebt aan je serre is het belangrijk dat je dit zo snel mogelijk laat repareren. Als je dit niet doet loop je de kans dat het probleem groter wordt en dat je steeds meer moet betalen om het te verhelpen. Hier kan je lezen over de kosten van het repareren van de twee grootste problemen, namelijk gebroken glas en lekkage.

Garantie?

Het eerste dat je jezelf moet afvragen is of je garantie hebt gehad op de serre en of deze nog geldig is. Veel problemen kan je met deze garantie laten repareren zonder dat je ervoor hoeft te betalen. Als de lekkage of de glasbreuk door een constructiefout zijn veroorzaakt, zal de aannemer die de serre gebouwd heeft deze moeten repareren. Het kan dus zeer de moeite waard zijn om dit de controleren voordat je op de reparatie overgaat.

Gebroken glas

Omdat de meeste serres voor een groot gedeelte uit glas bestaan en dit een kwetsbaar materiaal is, komt het helaas regelmatig voor dat er een glaspaneel sneuvelt. Dit kan zijn door slechte weersomstandigheden, omdat er een vogel tegenaan vliegt, noem maar op. Gebroken glas is vervelend, want je serre is niet meer waterdicht, en moet dus zo snel mogelijk worden gemaakt. Het beste is om eerst met de aannemer die je serre gebouwd heeft te bellen en te kijken of zij het probleem snel voor je op kunnen lossen. Zij weten namelijk precies hoe de serre in elkaar steekt. De volgende tabel geeft de kosten weer voor de verschillende soorten glas. De prijzen zijn inclusief BTW. Voor een glaszetter betaal je gemiddeld €50 voor de arbeidskosten.

 

Soort glas Prijs per vierkante meter
Dubbel glas €64
HR €69
HR+ €74
HR++ €79
HR+++ €115

 

Lekkage

Een serre staat de hele dag buiten, in weer en wind, en lekkage komt helaas maar al te vaak voor. Ook kunnen ouderdom of een constructiefout de oorzaak zijn. Hoe dan ook, met een lekkage is je serre erg kwetsbaar en dit moet zo snel mogelijk worden verholpen. Bel ook hier eerst weer je aannemer. Het kan zijn dat het dak niet goed gedicht is, dat een loodslab niet goed is aangebracht is en de aannemer weet precies hoe de serre in elkaar zit. Zij zullen dan ook het snelst tot de oorzaak van de problemen kunnen komen. Hoeveel je hiervoor kwijt bent is moeilijk te zeggen. Het hangt af van de aard van het probleem, je garantie en de schade die het water al heeft aangericht.

 

Andere problemen

Heb je andere problemen met je serre? Dan kan je ook het beste weer met de aannemer bellen die de serre gebouwd heeft. Deze kan je op zijn minst advies geven over wat het beste plan van aanpak is. Zijn de problemen groot en vallen ze niet onder de garantie, dan is het verstandig om over te gaan tot het vergelijken van offertes, omdat de prijs hiervoor snel op kan lopen. Zo zorg je ervoor dat je de juiste vakman kies voor jouw probleem.

Gebruik onze vergelijkingstool

Door onze vergelijkingstool te gebruiken, kunnen wij je helpen met het vinden van offertes. Vul je postcode in en de specificaties van de klus, en de tool zal binnen een korte tijd een aantal offertes voor je kunnen vinden van bedrijven uit jouw regio die de reparatie kunnen uitvoeren. Deze kan je vervolgens met elkaar vergelijken op punten zoals prijs, kwaliteit en service. Met de beste voorbereiding maak je geheid de juiste beslissing.

Wat kost een serre precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij serrebedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.