Kosten prefab serre

Ben je van plan een serre te laten bouwen, maar heb je een beperkt budget? Of wil je misschien zo min mogelijk onrust in je dagelijks leven? Dan kan een prefab serre iets voor je zijn. Deze zijn over het algemeen goedkoper, je kan er allerlei extra’s aan toevoegen, ze zijn kwalitatief niet minder en kunnen al binnen één dag gebouwd zijn. Hier kan je lezen over de kosten van een prefab serre, welke factoren hier invloed op hebben en hoe je de prijzen zo laag mogelijk kan houden.

De kosten van een prefab serre

Er zijn een aantal keuzes die je kan maken die de prijs van een prefab serre kunnen doen laten stijgen of dalen, maar hier kan je lezen hoeveel je gemiddeld kwijt bent voor een nieuwe prefab serre, inclusief BTW, plaatsing en arbeidskosten.

Grootte serre Gemiddelde prijs
30 m2 €24000 – €25500
15 m2 €12500 – €13500
10 m2 €7500 – €8000

De factoren die invloed hebben op de prijs zijn de afmetingen, het materiaal, het soort glas en de extra’s die je laat installeren.

De afmetingen

Uiteraard betaal je voor een grotere serre meer dan voor een met minder vierkante meters. Er is meer materiaal nodig om het te maken en het is arbeidsintensiever om het te plaatsen. Gemiddeld kan je rekenen op minimaal €750 per vierkante meter wat kan oplopen tot €1000 afhankelijk van de keuzes die je maakt. Een specialist kan bij je langskomen om je te adviseren over de afmetingen.

Het bouwmateriaal

Over het algemeen worden prefab serres gebouwd van kunststof, aluminium of hout. Wat je kiest heeft invloed op de uitstraling van de serre, het onderhoud en de prijs.

Kies je voor kunststof, dan heb je de goedkoopste optie te pakken. Het isoleert goed, heeft weinig onderhoud nodig en is in vele kleuren leverbaar. Kunststof is echter niet zo sterk dus je hebt meer en dikkere ondersteunende palen nodig én kunststof mist de uitstraling die hout bijvoorbeeld wel heeft.Hout is erg sterk en ook niet duur. Daarbij is het sfeervol en authentiek en isoleert het erg goed. Een nadeel van hout is wel dat het meer onderhoud nodig heeft dan de andere twee materialen. Aluminium is de duurste optie, maar ook meteen de sterkste. Het roest niet en kan bredere stukken dragen. Daardoor kunnen de palen van een aluminium serre verder uit elkaar staan en dunner zijn dan kunststof waardoor je grotere stukken raam creëert. Een nadeel van aluminium is dat het een lagere isolatiewaarde heeft.

Het glas

Het type glas dat je kiest heeft een grote invloed op de prijs van je prefab serre, omdat deze voor het grootste gedeelte uit glas bestaat. Serres komen standaard met dubbel glas, maar dit isoleert minder goed dan andere soorten. Als je meer uitgeeft voor bijvoorbeeld HR++ glas, zal je tegelijkertijd minder uitgeven aan stookkosten. Ga je voor hoogrendementsglas, dan kan je voor HR+ (U-waarde 1,3 – 1,6) verwachten €10 extra te betalen per vierkante meter, voor HR++ (U-waarde 1,2) is dit €15 en voor HR+++ (U-waarde 0,5 – 0,9) is het €55 per vierkante meter. Hoe lager de U-waarde, hoe minder warmte er verloren gaat. De meest gangbare keuze is HR++ voor de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit.

De extra’s

Behalve de standaarduitvoering, kan je ook extra’s toevoegen aan je serre. Hier betaal je uiteraard meer voor. De volgende tabel geeft deze opties weer inclusief BTW, arbeidskosten en materiaal.

Extra mogelijkheid Prijs
Laminaat €9 – €11 per m2
Schilderen €30 – €40 per m2
Tegels €45 – €55 per m2
Vorm van zonwering €175 – €225 per m2
Vloerverwarming €37,50 per m2
Centrale verwarming €900 – €1100
Schuifpui €950 – €1050 per stuk
Airco €1250 – €1750 per stuk

Geld besparen op je prefab serre

Een prefab serre is dus al een goedkopere optie, maar de keuzes die je maakt hebben een grote invloed op de totaalprijs. Hier vind je een aantal tips om die kosten zo laag mogelijk te houden.

  • Besparen op de lange termijn: door vloerverwarming te nemen in je serre, inclusief HR++ ramen, kan je flink besparen op de stookkosten. Hier moet je in eerste instantie meer voor betalen, maar uiteindelijk ben je minder geld kwijt. Omdat een serre veel ramen heeft, is isolatie erg belangrijk.
  • Kies een producent uit de buurt: niet alleen steun je zo de lokale economie en heb je alle nodige lokale kennis in huis, je betaalt ook niks of minimaal voor voorrijkosten.
  • Doe een gedeelte zelf: het bouwen van de serre kan je niet zelf doen, maar je kan wel zorgen dat alles klaar is voor de werkzaamheden en helpen met opruimen tijdens en na de klus. Zo bespaar je op arbeidskosten en kunnen de vakmensen zich optimaal richten op wat er moet gebeuren.

Vergelijk offertes en bespaar nog meer

Door gebruik te maken van onze vrijblijvende vergelijkingstool, kunnen wij je helpen aan een aantal offertes van serre-producenten uit jouw omgeving. Je verplicht jezelf tot niks, maar kan binnen een korte tijd beginnen met vergelijken en leren wat er voor jou beschikbaar is. Zo komt je makkelijk en snel tot de juiste beslissingen wat betreft jouw nieuwe prefab serre.

Wat kost een serre precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij serrebedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.