Kosten moderne stijl serre

Ben je op zoek naar een serre, dan is een moderne serre één van de opties waar je voor kan kiezen. Behalve moderne serres heb je ook open serres, landelijke serres of klassieke serres. De stijl die jij kiest is meestal die die het beste bij de stijl van je eigen huis past en natuurlijk bij jouw eigen smaak. Hier vind je de kosten van een moderne stijl serre, welke factoren deze prijzen beïnvloeden en hoe je geld kan besparen op de totaalprijs.

Wat is een moderne stijl serre?

Een serre van moderne stijl is meestal gemaakt van aluminium of kunststof en ziet er strak en minimalistisch uit. Deze serres passen goed bij nieuwbouwhuizen en minder goed bij oude boerderijen of jaren ’30 woningen. Je kan moderne stijl serres krijgen als prefab, maar ook op maat. Het toevoegen van een serre zal de lichtinval in je kamer vergroten en de waarde van je huis doen stijgen.

De kosten van een moderne stijl serre

Omdat we het hier hebben over een stijl, is het moeilijk om te zeggen hoeveel je hier precies voor betaalt. Wat wel mogelijk is, is de prijzen per vierkante meter te geven voor de meest gangbare materialen voor een moderne stijl serre. In dit geval is dit kunststof en aluminium. Ook vind je hier de prijzen die je betaalt voor een prefab serre. De volgende tabel geeft dit weer inclusief BTW, plaatsing en materiaal.

 

Type materiaal Kosten per vierkante meter
Kunststof serre €950 – €1050
Aluminium serre €1100 – €1300
Prefab serre kunststof €750 – €800
Prefab serre aluminium €950 – €1000

 

Andere factoren die de prijs beïnvloeden, behalve het materiaal en de afmetingen, zijn bijvoorbeeld het type deuren, het type dak, het glas, de fundering enzovoorts. Hier wordt gekeken naar hoe het materiaal en het glastype de prijs van je moderne stijl serre kunnen beïnvloeden.

Kunststof of aluminium?

Of je voor kunststof of aluminium kiest, hangt af van je budget en van de uitstraling die je aan de serre wilt geven. Kunststof is goedkoper, kan aangeschaft worden in vele kleuren, is laag in onderhoud en heeft een uitstekende isolatiewaarde. De uitstraling van kunststof is echter minder en vergeleken met aluminium is kunststof minder sterk. Dit betekent dat je een constructie moet bouwen met dikkere palen die dichter op elkaar staan om een bepaalde afstand te overbruggen. Daardoor lever je in op het uitzicht en de lichtinval. Aluminium daarentegen is erg sterk en als je dit kiest kan het ontwerp bredere partijen glas bevatten. En omdat aluminium een industriële uitstraling heeft, past het erg goed bij de moderne stijl. Aluminium is echter wel duurder en heeft een lagere isolatiewaarde dan kunststof. Zowel kunststof als aluminium zijn erg moeilijk over te schilderen, dus als je aan een nieuwe kleur toe bent, kan dit problemen opleveren.

Hoogrendementsglas of dubbel glas?

Ook het glas dat je kiest heeft invloed op de prijs. En serres hebben over het algemeen een boel glas. Hierdoor is er ook meer kans dat er warmte verloren gaat uit de serre en dat je dus harder moet stoken om de ruimte warm te houden. De meeste serres hebben standaard dubbele beglazing, maar als je dit probleem wilt voorkomen kan je dit beter met hoogrendementsglas laten vervangen. Er zijn verschillende soorten hoogrendementsglas, met verschillende isolatiewaarden en prijzen. De volgende tabel laat zien wat je extra moet betalen voor welke soorten glas, inclusief BTW.

 

Soort Glas Isolatiewaarde Extra per vierkante meter
Dubbel glas 2,7 Standaard bij de meeste serres
HR 1,7 – 2 €4
HR+ 1,3 – 1,6 €9
HR++ 1,2 €14
HR+++ 0,5 – 0,9 €50

 

Hou de kosten laag

Een moderne serre kan dus best prijzig zijn. Hoe prijzig heb je voor een groot gedeelte zelf in de hand. De keuzes die je maakt beïnvloeden stuk voor stuk de prijs, zowel op een positieve als negatieve manier. Hier vind je een aantal tips waarmee je de kosten zo laag mogelijk kan houden.

  • Overweeg prefab: dit klinkt voor veel mensen niet erg aantrekkelijk, maar tegenwoordig kan je met een prefab serre ook een persoonlijke twist geven aan het uiterlijk van je serre. En het grote voordeel is dat deze serres vaak al binnen een dag gebouwd zijn, waardoor je minimale arbeidsuren en minimale overlast hebt.
  • Kies een lokale leverancier: zo ondersteun je de plaatselijke economie, heb je alle professionele kennis van de regio bij handen en bespaar je op de voorrijkosten.
  • Geen extra’s: behalve voor beter glas, is het niet verstandig om te veel extra’s toe te laten voegen als je met een strak budget te maken hebt. Een airconditioning, zonnewering of dakraam kan ook later worden toegevoegd als je financiën dit wel toelaten.

Bespaar tot 40 procent met onze vergelijkingstool

Door gebruik te maken van onze vrijblijvende vergelijkingstool kan je gratis snel beschikken over een aantal offertes van bedrijven uit jouw omgeving. Je vult simpelweg je locatie in en de gegevens van de klus, en de tool doet de rest. Deze offertes kan je, zonder ergens toe verplicht te zijn, met elkaar vergelijken en zo tot de juiste beslissing komen wat betreft jouw nieuwe serre.

 

 

Wat kost een serre precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij serrebedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.