Kosten kunststof serre

Kunststof is slechts één van de vele materialen waar je uit kan kiezen voor je serre. Elke keuze die je maakt heeft invloed op de prijs, en bij het laten plaatsen van een serre zijn dit er veel. Denk bijvoorbeeld aan het type glas dat je kiest of eventuele extra’s die je laat toevoegen. Hier kan je lezen over de kosten per vierkante meter voor een kunststof serre, welke andere factoren een grote invloed hebben op die prijs en hoe je de kosten zo laag mogelijk kan houden.

De voor- en nadelen van kunststof

Een groot voordeel van kunststof is dat het erg goedkoop is vergeleken met bijvoorbeeld staal of metselwerk. Daarnaast heeft het geen onderhoud nodig, isoleert het uitstekend en kan je het krijgen in allerlei verschillende kleuren. De nadelen van kunststof zijn dat het niet mogelijk is om over te schilderen of op een andere manier te bewerken. Ook is het niet zo sterk als bijvoorbeeld aluminium zodat er dikkere of meer draagpalen nodig zijn om de constructie te tillen. Als laatste past kunststof niet bij elk type huis en kan het een bepaalde uitstraling missen die je wel hebt met bijvoorbeeld hout.

De kosten van een kunststof serre

Als je voor kunststof kiest heb je dus een materiaal dat veelzijdig is en waar je nauwelijks omkijken naar hebt. Ook de prijs is een meevaller. In de tabel beneden kan je zien wat deze prijs is, zowel voor een tuinserre met enkel glas, als een woonserre met dubbele beglazing, elektra en isolatie. De prijzen zijn inclusief plaatsing, BTW en materiaal.

 

Type kunststof serre Prijs per vierkante meter
Tuinserre €550 – €650
Woonserre €950 – €1050

 

Een tuinserre is dus niet bedoeld als extensie van het woongedeelte, maar meer als overdekt stuk tuin. Behalve het type serre en de afmeting ervan, hebben het glas en de eventuele extra’s ook invloed op de totaalprijs.

Hoogrendementsglas

Het is een feit dat huizen veel warmte verliezen bij de ramen. En aangezien serres bijna volledig uit ramen bestaan, is hier extra aandacht voor nodig. Bij serres wordt ten zeerste aangeraden ten minste hoogrendementsglas te installeren en hier betaal je meer voor. Er zijn verschillende classificaties die elk een andere prijs of een andere isolatiewaarde weerspiegelen. Het glas dat de beste prijs-kwaliteit verhouding heeft is HR++ glas en dit is dan ook de meest gekozen glassoort voor serres. De volgende tabel geeft dit weer, inclusief BTW.

 

Soort Glas Isolatiewaarde Extra per vierkante meter
Dubbel glas 2,7 Standaard bij de meeste serres
HR 1,7 – 2 €4
HR+ 1,3 – 1,6 €9
HR++ 1,2 €14
HR+++ 0,5 – 0,9 €50

 

De mogelijke extra’s

Het is ook mogelijk je serre uit te breiden met verschillende extra opties. Hier werden de prijzen gegeven van standaard serres, maar je kan het zo luxe maken als je zelf wilt. De tabel die volgt geeft een aantal van deze opties, inclusief BTW en de prijs waar je gemiddeld op kan rekenen.

 

Extra mogelijkheid Prijs
Laminaat €9 – €11 per m2
Schilderen €30 – €40 per m2
Tegels €45 – €55 per m2
Vorm van zonwering €175 – €225 per m2
Vloerverwarming €37,50 per m2
Centrale verwarming €900 – €1100
Schuifpui €950 – €1050 per stuk
Airco €1250 – €1750 per stuk

 

Hou de prijs zo laag mogelijk

Door voor een kuststof serre te kiezen hou je de prijs van het materiaal al laag. Er zijn nog een aantal dingen die je kan doen om te zorgen dat deze ook laag blijft.

  • Kies een lokale leverancier: door met een lokale vakman in zee te gaan zal je ervoor zorgen dat je de laagst mogelijke voorrijkosten betaalt, dat je de regionale economie steunt en dat je alle contacten in huis hebt die nodig kunnen zijn.
  • Overweeg prefab: een optie die goedkoper is dan kunststof is een prefab serre. Deze worden van tevoren in een fabriek gemaakt waarna ze bij jou als een bouwpakket in elkaar gezet worden. Zo kan je binnen een dag al over een nieuwe serre beschikken en heb je dus minimale overlast en arbeidskosten.
  • Help mee: door te zorgen dat de werkplaats helemaal klaar is voor de werkzaamheden en door te helpen met het opruimen tijdens en na de klus, zorg je ervoor dat de klus zo efficiënt mogelijk zijn verlopen. En hoe efficiënter de klus, hoe lager de arbeidsuren.

Wij kunnen je op weg helpen naar een nieuwe kunststof serre

Ook wij kunnen je helpen geld te besparen. Het vergelijken van offertes wordt gezien als de meest effectieve manier om de financiën laag te houden. De tool kan dit voor je doen en heeft alleen je postcode en de specificaties van de klus nodig zodat het doelgericht op zoek kan gaan naar leveranciers uit jouw regio. Binnen een korte tijd kan je een aantal offertes verwachten die je vervolgens kan vergelijken op de punten die voor jou belangrijk zijn. Zo weet je zeker dat je de juiste beslissing maakt wat betreft jouw specifieke klus.

Wat kost een serre precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij serrebedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.