Kosten serre met schuifpui

Een serre vormt een vloeibare overgang tussen je woonruimte en je tuin en zorgt ervoor dat je het hele jaar lang van je tuin kunt genieten. Je kunt er de seizoenen zien veranderen en er helemaal tot rust komen. Serres worden vaak ook gebruikt als kantoren, als overkapping voor een zwembad of als keuken. Hoe dan ook, met een serre voeg je sfeer en waarde toe aan je woning. Terwijl je je serre samenstelt heb je de mogelijkheid deze uit te laten breiden met een schuifpui. In de zomer zet je deze open en je kunt nog beter van buiten genieten. Hoeveel je betaalt voor een serre met een schuifpui, lees je hier.

De kosten

De prijs die je exact zal betalen voor jouw serre met schuifpui is natuurlijk moeilijk aan te geven. Dit is afhankelijk van een groot aantal factoren, zoals de afmetingen, het ontwerp, het materiaal, de glassoort en de constructiemethode. Om je een idee te geven van wat je voor een basisontwerp betaalt, kun je de volgende tabel raadplegen. Hierin vind je de prijs per vierkante meter voor twee gangbare serretypes, inclusief btw, arbeidskosten en materialen.

Project Omschrijving Prijs per m2
Basic tuinserre met schuifpui Enkele beglazing, geen fundering en aankleding. €950
Luxe woonserre met schuifpui Dubbele beglazing, fundering, isolatie, verwarming. €1900
Schuifpui alleen Toevoegen aan een bestaande serre €1000 per stuk

 

  • De goedkoopste optie: een basic tuinserre is niet het hele jaar bruikbaar als woongedeelte, omdat deze enkele beglazing heeft. Toch kun je hier heerlijk beschut zitten en genieten van buiten. Tuinserres zijn eerder overkappingen in je tuin, dan een extensie van je woning, maar met een schuifdeur creëer je een perfecte overgang. Voor een tuinserre met schuifpui betaal je €950 per vierkante meter.
  • Een woonserre met schuifpui: woonserres, daarentegen, zijn duurder, maar daarvoor krijg je een geïsoleerd woongedeelte terug waar je het gehele jaar kunt zitten en tot rust kunt komen. Voeg hier een schuifpui aan toe en je kunt de tuin moeiteloos dichterbij brengen. Voor een luxe woonserre met schuifpui betaal je €1900 per vierkante meter.
  • Andere extra opties: schuifpuien voeg je meestal aan je serre toe als extra optie en je kunt ook rekenen dat deze ongeveer €1000 per stuk kosten. Daarnaast heb je nog andere opties zoals verlichting, een stopcontact, airconditioning, (vloer) verwarming en een schuifdak. Een luxe serre met een schuifpui en een paar andere opties kost makkelijk €2500 per vierkante meter.

De prijsopbouw

Door naar de totaalprijs te kijken van een serre en te analyseren waar deze uit is opgebouwd, kun je vaststellen waar je de beste besparingen kunt maken. De totaalprijs voor het laten plaatsen van je serre bestaat uit drie componenten, waarvan de arbeidskosten het grootste zijn, namelijk 68 procent. Dat betekent dat je hier kunt besparen door grondig marktonderzoek te doen voordat je overgaat op de aankoop. Verder nemen de materialen 30 procent in beslag en de eventuele voorrijkosten 2 procent. Dit zie je ook terug in het volgende diagram.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Naast de afmetingen, de extra opties en het soort serre, zijn er ook andere factoren die invloed hebben op de eindprijs.

  • Het materiaal: de meest gangbare materialen waar je uit kunt kiezen als je een serre aan het samenstellen bent, zijn kunststof, hout en aluminium. Elk van deze materialen heeft zijn eigen kenmerken, uiterlijk en prijskaartje. Andere materialen zijn ook mogelijk, zoals staal en baksteen, dus verdiep je hier goed in voordat je een keuze maakt.
  • De constructiemethode: laat je een serre op maat maken, dan betaal je meer en heb je meer inspraak in het ontwerp. De constructie vindt dan plaats bij huis en duurt langer. Een prefab serre wordt vanaf voorbestemde ontwerpen in de fabriek samengesteld en ter plekke alleen gemonteerd. Dit is goedkoper en geeft minder overlast, maar je mogelijkheden zijn beperkt.
  • Het glassoort: voor een serre is hoogrendementsglas ten zeerste aan te raden. Anders zou je hier te veel warmte verliezen en gaan je stookkosten omhoog. Er zijn verder verschillende glassoorten beschikbaar, zoals zelfreinigend en zonwerend.

Interessante bespaartips

Hier vind je enkele tips waarmee je de kosten voor je serre met schuifpui laag houdt.

  • Tweedehands: er worden veel goede tweedehands serres aangeboden, of tweedehands schuifpuien voor een fractie van de prijs. Heb je geluk, dan vind je een perfect exemplaar voor jou.
  • Kunststof: wil je eigenlijk graag een houten serre, maar niet de kosten en het onderhoud? Kies dan kunststof met een houtlook, dit is nauwelijks van echt te onderscheiden, is goedkoper, gaat langer mee en heeft bijna geen onderhoud nodig.

Vergelijk offertes

Op de arbeidskosten valt het meest te besparen en dit doe je door zo veel mogelijk offertes op te vragen en deze te vergelijken. Onze vergelijkingstool kan je deze offertes gratis aanleveren zonder dat je jezelf ergens toe verplicht. Vul je gegevens in en de tool doet de rest. Zo vind je snel en makkelijk de beste deal voor jouw serre met schuifpui.

 

 

Wat kost een serre precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij serrebedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.