Kosten serre 60 m2

Grote serres zijn duur, maar geven je veel extra ruimte. Deze ruimte is voor een groot deel gemaakt van glas, dus je hebt bijna een panoramisch uitzicht op je tuin. Als je een grote tuin hebt, en een serre van 60 vierkante meter past hierin, dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kunt er vele functies aan geven, een eettafel en een zithoek plaatsen, een kantoor om klanten te ontvangen en een keuken installeren. Dan heb je het hele jaar door een beschutte ruimte waar je kunt ontbijten en van het uitzicht kunt genieten. Wil je een serre van deze afmetingen laten plaatsen, dan heb je vast al voor ogen wat je ermee wilt doen en de waarde van je woning zal aanzienlijk stijgen. Hier kun je hier lezen hoeveel je hiervoor betaalt.

 

De kosten

Het is onmogelijk een exacte prijs te geven voor de serre die jij voor ogen hebt. Er zijn namelijk veel opties op de markt, en er is variatie mogelijk wat betreft het materiaal, het glassoort, de uitvoering, de extra opties en de stijl. Je zal ook verwarming nodig hebben, verlichting en misschien zonwering of airconditioning. In de volgende tabel vind je de prijzen voor twee soorten serres van 60 vierkante meter groot. Hier heb je hoogstwaarschijnlijk ook een vergunning voor nodig. Alle bedragen zijn inclusief btw, arbeidskosten en materialen.

 

Project Omschrijving Totaalprijs
Basic tuinserre 60m2 Enkele beglazing, geen fundering en aankleding. €45.000
Luxe woonserre 60m2 Dubbele beglazing, fundering, isolatie, verwarming. €102.000

 

  • De goedkoopste optie: tuinserres zijn meer glazen overkappingen van je tuin dan een extensie van je woongedeelte. Ze geven beschutting, maar zijn niet verwarmd en moeten dus goed zijn afgesloten van de ruimtes die dat wel zijn. Een tuinserre is erg geschikt om de meeste tijd van het jaar te zitten, maar in de winter kan het er te koud zijn. Voor een tuinserre betaal je gemiddeld €750 per vierkante meter.
  • Een woonserre: woonserres, aan de andere kant, hebben geïsoleerde ramen en kozijnen en je zal hier dus geen warmte verliezen. Je kunt deze volledig open maken en je woongedeelte aanzienlijk vergroten, of er een afgezonderde plaats van maken voor een kantoor, een zwembad of ontvangstplek voor klanten. Woonserres hebben ook fundering en kosten gemiddeld €1700 per vierkante meter.
  • Extra opties: als je een serre van deze afmetingen aanschaft, zal je extra opties nodig hebben. Stopcontacten bijvoorbeeld, (vloer) verwarming, airconditioning, openslaande deuren en sfeerverlichting zijn eigenlijk noodzakelijk. Hier betaal je aanzienlijk meer voor, vooral in een grote serre zoals deze. De prijs voor een woonserre met extra opties van 60 vierkante meter loopt makkelijk op naar €150.000.

 

De prijsopbouw

Als we kijken naar de totaalprijs voor het aanschaffen van een serre, dan gaat het grootste gedeelte van de kosten naar het arbeidsloon en dit is 68 procent. De overige 32 procent zijn voor de materialen (30 procent) en de eventuele voorrijkosten (2 procent), mochten deze in rekening worden gebracht. Aangezien het arbeidsloon een grote plaats inneemt in de totaalkosten, kun je hier nog flink besparen. Dit doe je door grondig marktonderzoek te doen en verscheidene offertes op te vragen bij leveranciers, zodat je de beste deal kunt vinden. Het volgende diagram geeft deze prijsopbouw nogmaals weer.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Terwijl je je serre samenstelt, kom je voor een grote verscheidenheid aan keuzes te staan die allen de prijs positief of negatief beïnvloeden. Het soort serre is al genoemd en hier zijn nog enkele andere bijdragers.

  • De constructiemethode: een op maat gemaakte serre is duurder dan een prefab serre. Deze wordt voor jou ontworpen en ter plaatse opgebouwd. Prefab serres worden al samengesteld in een fabriek en vervolgens bij jouw woning geplaatst. Dit neemt aanzienlijk minder tijd in beslag en zal dus tot minder overlast leiden. Het uiterlijk van prefab serres is echter al voor een groot gedeelte van tevoren vastgesteld.
  • Het materiaal: voor een grote serre is het mooi als je een sterke constructie kiest die grote dak- en glas partijen kan dragen. Zo heb je optimaal uitzicht en aluminium of staal zijn hier geschikt voor. Deze materialen zijn wel duurder dan bijvoorbeeld hout of kunststof.
  • De extra opties: uiteraard betaal je ook meer als je de serre verder uitbreidt met extra opties. Er zijn erg veel mogelijkheden die allemaal invloed hebben op de prijs.

 

Interessante bespaartips

Met deze tips kun je op de kosten voor je serre besparen.

  • Casco: laat je serre casco opleveren en kleed hem zelf van binnen naar jouw smaak aan. Dit scheelt aanzienlijk in de prijs, maar is ook een flinke doe-het-zelf klus.
  • Isolatieglas: aangezien woningen veel warmte verliezen door de ramen is het geen goed idee op het glas te bezuinigen. Kies je voor een hoogrendementsglas, dan kun je misschien zelfs nog wel geld besparen op de stookkosten.

 

Vergelijk offertes

Gebruik hier onze vergelijkingstool en ontdek hoeveel een jouw serre precies zal kosten. De service is gratis en vrijblijvend en voorziet je in een korte tijd van een aantal offertes van betrouwbare leveranciers.

 

 

Wat kost een serre precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij serrebedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.