Kosten kleine serre

Hoe kleiner de serre, hoe minder geld je kwijt bent. Dit is logisch, er is minder materiaal nodig en de arbeidskosten blijven lager. Toch zijn er andere factoren die de prijs beïnvloeden en kan je door een bepaald materiaal te kiezen, of een bepaalt soort glas, de prijzen positief of negatief beïnvloeden. Hier kan je lezen hoeveel je gemiddeld betaalt per vierkante meter voor een woonserre van verschillende materialen, zodat je zelf kan bepalen wat de prijs zou zijn voor je kleine serre. Ook wordt er gekeken naar de andere opties die je hebt zowel als manieren om de prijs zo laag mogelijk te houden.

Waarom een kleine serre?

Waarom zou je een kleine serre laten bouwen? Ten eerste omdat het waarde toevoegt aan je huis en bijna elke woning wel ruimte heeft voor een kleine serre. Hiermee zorg je ook voor meer lichtinval en een doorkijk naar de tuin. En voor een kleine serre heb je geen bouwvergunning nodig, dus je kan meteen beginnen met het organiseren.

De prijzen voor een kleine serre

De volgende tabel geeft een overzicht van de verschillende materialen waar je uit kan kiezen en de prijs van een serre van dat materiaal per vierkante meter. Ook kan je lezen hoeveel je gemiddeld kwijt zou zijn voor een serre van 6 vierkante meter.

 

Type materiaal Kosten per vierkante meter Prijs serre 6m2
Prefab serre €750 – €800 €4500 – €4800
Kunststof serre €950 – €1050 €5700 – €6300
Houten serre €950 – €1050 €5700 – €6300
Aluminium serre €1100 – €1300 €6600 – €7800
Gemetselde serre €1650 – €1750 €9900 – €10500
Stalen serre €1700 – €1800 €10200 – €10800

 

De materialen

Qua materialen heb je dus erg veel keuze. En elk materiaal brengt zijn eigen kenmerken met zich mee. Zo zijn aluminium, staal en hout erg sterk en kunnen met een dun frame grotere afstanden overbruggen. Kunststof, houten en gemetselde serres hebben een hoge isolatiewaarde. Hout heeft veel onderhoud nodig, maar heeft wel een klassieke uitstraling. Stalen serres zijn erg zwaar, maar passen goed bij oude huizen. Kunststof is goedkoop en in elke kleur te krijgen, maar kan niet overgeschilderd worden. Gemetselde serres sluiten naadloos aan bij huizen die ook van bakstenen gemaakt zijn, maar duren lang om te bouwen. Zo heeft elk materiaal wel zijn eigen voor- en nadelen die je in je overwegingen kan meenemen.

Het glas dat je kiest

Omdat serres voornamelijk van glas gemaakt zijn, is het belangrijk dat je zorgt dat je daar niet te veel warmte verliest. Het zou zonde zijn om geld uit te geven aan de serre en er vervolgens achter te komen dat je stookkosten ook omhoog zijn gegaan. Daarom wordt voor serres ten zeerste hoogrendementsglas aangeraden en HR++ geeft de beste verhouding tussen kwaliteit en prijs. Hier zie je een tabel waar je deze prijzen van kan aflezen, inclusief de isolatiewaarde.

 

Soort Glas Isolatiewaarde Extra per vierkante meter
Dubbel glas 2,7 Standaard bij de meeste serres
HR 1,7 – 2 €4
HR+ 1,3 – 1,6 €9
HR++ 1,2 €14
HR+++ 0,5 – 0,9 €50

 

Hoe kan je geld besparen op je kleine serre

Door een aantal kleine keuzes te maken, kan je ervoor zorgen dat de prijs van je kleine serre ook zo klein mogelijk blijft. Hier volgen een aantal tips waarmee je dit kan bewerkstelligen.

  • Overweeg prefab: dit is de goedkoopste optie, en de meest gangbare materialen zijn kunststof, hout en aluminium. Ook heb je erg weinig overlast, omdat deze serres meestal binnen een dag gebouwd kunnen worden. Door het grote aantal opties dat je hebt betekent prefab al niet meer dat de serre onpersoonlijk zal zijn.
  • Kies een lokale leverancier: zo bespaar je op de voorrijkosten, wat vooral interessant is als het een lange klus betreft. Ook steun je ze lokale economie én kan je ook gebruik maken van de kennis en de contacten die de vakmannen hebben in de regio.
  • De voorbereidingen: door de klus zo efficiënt mogelijk te maken, betaal je minder arbeidskosten omdat er minder tijd nodig is voor de klus zelf. Je kan ervoor zorgen dat alles klaar is voordat de werkzaamheden beginnen en dat er genoeg ruimte is. Ook zou je kunnen opruimen tijdens en na de klus.

Met onze gratis vergelijkingstool bespaar je nog meer

De beste manier om een klus goed voor te bereiden is het vergelijken van offertes. Alleen zo weet je zeker dat je de juiste beslissing maakt en dat je alle opties hebt bekeken. Wij kunnen je hierbij helpen. Onze vrijblijvende vergelijkingstool kan binnen een korte tijd een aantal offertes voor je bij elkaar zoeken van bedrijven uit jouw regio. Het enige wat je in moet vullen is je postcode en de specificaties van de klus. Deze offertes kan je vervolgens, zonder je ergens toe te verplichten, vergelijken op de punten die voor jou belangrijk zijn. Zo weet je zeker dat je een weloverwogen beslissing neemt wat betreft jouw nieuwe serre.

 

Wat kost een serre precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij serrebedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.