Kosten glazen serre

Een serre is een aanbouw aan je huis die gemaakt is van een bepaald materiaal plus een grote hoeveelheid glas. Er is altijd een frame nodig om de constructie te dragen, maar hoe meer glas, hoe beter het uitzicht en de lichtinval. Hier kan je lezen over hoeveel je gemiddeld betaalt voor een glazen serre in combinatie met de verschillende materialen, welke andere factoren de prijs beïnvloeden en hoe je geld kan besparen op je glazen serre.

De voor- en nadelen van glas

Een serre met veel glas heeft een aantal voordelen. Zo zal het veel licht je huis in brengen en een schitterend uitzicht geven op de tuin. Ook is glas erg veelzijdig en past het bij veel type woningen, zowel oud als nieuw. Glas is ook goed te combineren met veel verschillende materialen en is verkrijgbaar met verschillende isolerende waarden. Aan de andere kant, heeft glas wel veel onderhoud nodig en is het kwetsbaar.

De kosten van een glazen serre

Hoeveel je voor een glazen serre betaalt, hangt vooral af van het materiaal dat je kiest. De volgende tabel geeft de kosten weer voor een standaard woonserre (dubbel glas, fundering, elektra en isolatie) van de verschillende meest gangbare materialen, inclusief BTW, materialen en plaatsing.

 

Type materiaal Kosten per vierkante meter
Prefab serre €750 – €800
Kunststof serre €950 – €1050
Houten serre €950 – €1050
Aluminium serre €1100 – €100
Gemetselde serre €1650 – €1750
Stalen serre €1700 – €1800

 

De materialen

Sommige materialen lenen zich echter beter in combinatie met glas dan andere. Over het algemeen geldt, hoe sterker het materiaal, hoe meer gewicht het kan tillen en hoe dunner de palen van frame kunnen zijn. Ook kan sterker materiaal een grotere afstand overbruggen, zodat je grotere stukken glas hebt zonder onderbreking. Staal, aluminium en hout zijn hier zeer geschikt voor. Kunststof serres en gemetselde serres minder. Bij deze materialen lever je dus vaak een stukje uitzicht in. Behalve het materiaal zijn er nog andere factoren die de prijs van je serre beïnvloeden, de grootste hiervan zijn het soort glas dat je kiest en de extra opties die mogelijk zijn.

 

Het type glas

Zoek je een serre met zo veel mogelijk glas, dan kan je beter zorgen dat dit glas niet te veel warmte verliest. Anders betaal je erg veel extra stookkosten, terwijl een kleine investering bij de aanschaf dit had kunnen vermijden. Er zijn verschillende soorten glas elk met een eigen prijs en isolatiewaarde. De tabel die volgt geeft deze kosten weer per vierkante meter en inclusief BTW. HR++ wordt het meeste gebruikt voor serres met veel glas, omdat deze de beste prijs-kwaliteit verhouding weergeeft.

 

Soort Glas Isolatiewaarde Extra per vierkante meter
Dubbel glas 2,7 Standaard bij de meeste serres
HR 1,7 – 2 €4
HR+ 1,3 – 1,6 €9
HR++ 1,2 €14
HR+++ 0,5 – 0,9 €50

Zie ook: prijzen glaszettersbedrijf.

De mogelijke extra’s

Verder is het mogelijk je serre zo luxe mogelijk te maken als je zelf wilt. Dit kan je doen door bepaalde extra’s te kiezen al naar gelang je eigen benodigdheden of smaak. Uiteraard betaal je hier extra voor. Hoeveel precies, kan je zien in de volgende tabel. De bedragen zijn inclusief BTW.

 

Extra mogelijkheid Prijs
Laminaat €9 – €11 per m2
Schilderen €30 – €40 per m2
Tegels €45 – €55 per m2
Vorm van zonwering €175 – €225 per m2
Vloerverwarming €37,50 per m2
Centrale verwarming €900 – €1100
Schuifpui €950 – €1050 per stuk
Airco €1250 – €1750 per stuk

 

Hoe hou je de prijs zo laag mogelijk?

Als je een serre wilt met veel glas, kan de prijs dus flink oplopen. Hier lees je hoe je deze zo laag mogelijk kan houden door een paar kleine aanpassingen te maken.

  • Hout: zoek je een serre met veel glas en een frame dat sterk genoeg is om het te dragen, dan is hout de goedkoopste optie. Hout isoleert ook erg goed en geeft je serre een landelijk uiterlijk. Het past echter niet bij elk type huis en heeft ook aardig wat onderhoud nodig.
  • Overweeg prefab: prefab is de goedkoopste optie, en vaak is het ook hier mogelijk om je eigen insteek te geven aan je serre. Het grootste verschil is dat de serre eerst in een fabriek gebouwd wordt alvorens deze te installeren. Ga je voor prefab, dan zijn er vaak een aantal opties waarmee je je serre toch persoonlijk kan maken.
  • Kies een lokale leverancier: en bespaar op voorrijkosten. Vooral als de klus een aantal dagen gaat duren worden deze voorrijkosten steeds hoger.

Bespaar nog meer met onze vergelijkingstool

Behalve door bovenstaande tips te volgen, kan je ook besparen op de klus door onze vergelijkingstool te gebruiken. Deze tool kan je geheel vrijblijvend helpen aan een aantal offertes van leveranciers uit jouw omgeving. Het enige dat je hoeft te doen is je locatie en de specificaties van de klus door te geven en de tool doet de rest. Met deze offertes kan je tot een weloverwogen beslissing komen wat betreft jouw nieuwe serre.

 

Wat kost een serre precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij serrebedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.