Kosten gemetselde serre

Ben je op zoek naar een sfeervolle extensie van je woonruimte? Heb je een ruimte nodig waar je een intiem diner kan organiseren of waar je tot rust kan komen? Dan kan een serre een optie voor je zijn. Wil je een serre laten bouwen, dan kom je voor een aantal keuzes te staan die de prijs positief of negatief beïnvloeden en materiaal is hier één van. Hier kan je lezen over de kosten van een gemetselde serre, welke andere factoren nog meer invloed hebben op de prijs en hoe je de kosten zo laag mogelijk kan houden.

De voor- en nadelen van een gemetselde serre

Een gemetselde serre heeft een aantal voordelen. Zo sluit het goed aan bij de bouwstijl van vele Nederlandse huizen en zorgt het voor een sterke constructie. Het is onderhoudsvriendelijk, het isoleert erg goed en kan worden gebruikt in combinatie met een groot aantal andere materialen. De nadelen zijn echter de prijs (het is één van de duurste materialen waar je uit kan kiezen) en de tijdrovende plaatsing ervan. Ook kan je bij een gemetselde serre rekenen op minder raamoppervlak zodat je uitzicht en de lichtinval worden belemmerd. En omdat het een zware constructie oplevert, is fundering noodzakelijk.

De kosten van een gemetselde serre

De volgende tabel geeft de gemiddelde kosten per vierkante meter weer. Deze kan je gebruiken voor het berekenen van de prijs voor jouw serre. Het bedrag is inclusief BTW, arbeidskosten en plaatsing.

 

Type gemetselde serre Prijs per vierkante meter
Woonserre €1650 – €1750

 

De afmetingen hebben dus invloed op de prijs, maar ook het glas dat je kiest en de eventuele extra’s waarmee je je serre kan uitbreiden.

Het glas

Ramen en muren zijn twee van de plekken waar je in huis de meeste warmte verliest. Een serre is dus een plek die goed moet worden geïsoleerd. Het materiaal dat je gekozen hebt, doet dit al, maar het is ook belangrijk dat je het juiste glas kiest. Voor serres wordt toch vaak hoogrendementsglas aangeraden en dit heb je in verschillende classificaties. Elke mogelijkheid heeft zijn eigen isolatiewaarde en prijs. Over het algemeen wordt HR++ glas gezien als de optie met de beste prijs-kwaliteit verhouding. De volgende tabel geeft weer hoeveel je gemiddeld extra betaalt per vierkante meter hoogrendementsglas.

 

Soort Glas Isolatiewaarde Extra per vierkante meter
Dubbel glas 2,7 Standaard bij de meeste serres
HR 1,7 – 2 €4
HR+ 1,3 – 1,6 €9
HR++ 1,2 €14
HR+++ 0,5 – 0,9 €50

 

De extra opties

De prijs per vierkante meter hier gegeven is voor een gemetselde woonserre inclusief isolatie, dubbel glas, een lichtstraat en fundering. Je kan dit uitbreiden met allerlei andere extra’s waar je uiteraard ook meer voor betaalt. De volgende tabel geeft weer hoeveel je ongeveer kwijt bent per optie.

 

Extra mogelijkheid Prijs
Laminaat €9 – €11 per m2
Schilderen €30 – €40 per m2
Tegels €45 – €55 per m2
Vorm van zonwering €175 – €225 per m2
Vloerverwarming €37,50 per m2
Centrale verwarming €900 – €1100
Schuifpui €950 – €1050 per stuk
Airco €1250 – €1750 per stuk

 

Geld besparen op je gemetselde serre

Een gemetselde serre is één van de duurste types serre. Je krijgt er echter wel een sterke constructie voor terug waar je lang van kan genieten en die waarde toevoegt aan je huis. Hier kan je lezen hoe je de prijs van een gemetselde serre zo laag mogelijk kan houden.

  • Andere materialen: je zou in plaats van metselwerk een ander materiaal kunnen overwegen. Voor kunststof of hout betaal je gemiddeld €950 – €1050 per vierkante meter en voor aluminium €1100 – €1300. Het geld dat je bespaart zou je kunnen investeren in beter glas of één van de extra mogelijkheden.
  • Kies een regionale aannemer: door een leverancier te kiezen uit jouw omgeving zal je besparen op de voorrijkosten. Ook kan je gebruik maken van alle regionale kennis en connecties die nodig kunnen zijn en steun je je lokale economie.
  • Help mee: het plaatsen van een gemetselde serre is een langdurige klus en veel van de kosten gaan dus naar arbeid. Je kan de werkuren zo kort mogelijk houden door de werkplaats volledig voor te bereiden op de werkzaamheden zodat de vakmannen meteen kunnen beginnen als ze aankomen. Ook kan je aanbieden op te ruimten tijdens en na de klus. Zo zorg je ervoor dat de bouw zo efficiënt mogelijk gebeurd.

Bespaar nog meer met onze vergelijkingstool

Je kan tot 40 procent besparen op de totaalkosten van je nieuwe gemetselde serre door gebruik te maken van onze vrijblijvende vergelijkingstool. Zonder jezelf ergens toe te verplichten, kan de tool je in een korte tijd een aantal offertes verschaffen van leveranciers uit jouw buurt. Deze kan je vervolgens vergelijken op prijs, kwaliteit of service op een moment dat het jou het beste uitkomt. Het enige dat je doorgeeft is de specificaties van je klus en je locatie. Door doelgericht te zoeken kan de tool je op weg helpen naar je nieuwe gemetselde serre.

 

Wat kost een serre precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij serrebedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.