Kosten serre Duitsland

Als je een serre wilt laten plaatsen, dan zorg je ervoor dat je extra licht krijgt in je huis, dat je waarde en woonoppervlakte toevoegt en dat je een stijlvolle overgang hebt van je huis naar je tuin. Een serre is een ruimte waar je tot rust kan komen met een boekje, kan dineren of van je tuin kan genieten. Het aanschaffen van een serre kan vrij duur zijn en om die reden kiezen veel Nederlanders ervoor om een serre aan te schaffen in Duitsland.

De kosten van een serre in Duitsland

Het is moeilijk te zeggen hoeveel een serre in Duitsland kost. Ten eerste is er het materiaal waar je mee te maken hebt. Ten tweede de afmetingen. Ten derde het soort glas en ten vierde de extra opties waar je uit kan kiezen. Ook is er de vraag hoe je de serre in Nederland krijgt en wie hem gaat bouwen. Als je geïnteresseerd bent in het kopen van een serre in Duitsland, kan je het beste een aantal offertes opvragen en deze met elkaar vergelijken.

Waarom een Duitse serre?

In Duitsland zijn serres erg populair en veel mensen hebben een huis met een serre of laten er één bouwen. Daarom zijn serres in Duitsland vaak goedkoper dan in Nederland en krijg je er meer luxe voor terug. Ook staan Duitse serres bekend om hun goede kwaliteit. Je kan de serres prefab kopen, maar je kan ook je ontwerp naar een Duitse producent sturen en dan maken ze het na.

Waarom geen Duitse serre?

Door een serre te kopen in Duitsland steun je de economie van een ander land. Je moet ook goed controleren of het invloed heeft op de garantie. Verder kan er het probleem zijn met de taal en kan het lastig zijn duidelijk te maken wat je precies wilt. En als er tijdens de bouw problemen zijn, dan is het wel belangrijk dat je begrijpt wat er aan de hand is. Daarnaast moet de serre dus uit Duitsland komen. Hier staat ongetwijfeld een extra prijskaartje tegenover.

De goedkoopste opties in Nederland

Als je onderzoek hebt gedaan naar het aanschaffen van een Duitse serre, is het niet verkeerd om hier ook de kosten van een Nederlandse serre tegenover te zetten. Er zijn een groot aantal mogelijkheden, materiaal, stijl, glas, extra’s die allemaal invloed hebben op de prijs. De volgende tabel laat zien hoeveel je minimaal kwijt bent aan een nieuwe serre in Nederland. De prijzen die worden gegeven zijn inclusief materiaal, plaatsing en BTW. 

Soort serre Goedkoopste optie
Basic tuinserre 5m x 1m €3750
Luxe woonserre 5m x 1m €8500
Prefab serre 10m2 €7500
Moderne serre 2m x 3m €19500
Klassieke serre 2m x 3m €24000

 Als je liever een berekening maakt per materiaalsoort, kan je deze kosten per vierkante meter aflezen van de tabel die nu volgt. Ook deze prijzen zijn inclusief BTW, materiaal en arbeidskosten.

Type materiaal Kosten per vierkante meter
Kunststof serre €950 – €1050
Houten serre €950 – €1050
Aluminium serre €1100 – €100
Gemetselde serre €1650 – €1750
Stalen serre €1700 – €1800

Het glas

Behalve het materiaal en de stijl, heeft ook het type glas dat je kiest invloed op de prijs. En omdat serres vooral uit glas bestaan, is dit een groot gedeelte ervan. De meeste serres hebben dubbele beglazing, maar hoogrendementsglas is aan te raden in verband met de isolatiewaarde. Is deze te laag, dan moet je harder stoken om de ruimte op temperatuur te houden. De volgende tabel geeft weer hoeveel je extra betaalt voor hoogrendementsglas met verschillende isolatiewaarden.

Soort Glas Isolatiewaarde Extra per vierkante meter
Dubbel glas 2,7 Standaard bij de meeste serres
HR 1,7 – 2 €4
HR+ 1,3 – 1,6 €9
HR++ 1,2 €14
HR+++ 0,5 – 0,9 €50

Hou de kosten voor een nieuwe serre laag

Een serre kan dus prijzig zijn. Hier kan je lezen hoe je deze kosten laag kan houden.

  • Kies een lokale leverancier: zo bespaar je op de voorrijkosten en transportkosten. Ook steun je zo de plaatselijke economie en heb je iemand met alle nodige regionale kennis en contacten.
  • Overweeg prefab: deze goedkoopste optie is al lang niet meer zo standaard als het vroeger was. Er zijn een groot aantal opties die je kan kiezen waarmee je toch een persoonlijke twist kan geven aan je serre.
  • Help mee: door voorbereidend werk te doen en tijdens en na de klus te helpen met opruimen, kan je ervoor zorgen dat de werkzaamheden efficiënter verlopen en dat dus de arbeidsuren laag blijven.

Gebruik onze vergelijkingstool en bespaar meer

Door gebruik te maken van onze vergelijkingstool kan je tot 40 procent besparen op de totale kosten van je nieuwe serre. Je vult vrijblijvend je postcode en specificaties van de klus in, en de tool doet de rest. Binnen een korte tijd zal je een aantal offertes kunnen verwachten van bedrijven uit jouw regio. Deze kan je vervolgens in je eigen tijd met elkaar vergelijken en zo tot een weloverwogen beslissing komen wat betreft jouw nieuwe serre.

Wat kost een serre precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij serrebedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.