Bouwkundige werkzaamheden

Het laten plaatsen van een serre heeft vele voordelen. Serres voegen waarde toe aan je woning en leef comfort. Je brengt licht naar binnen, je creëert een vloeibare overgang tussen je huis en je tuin en je hebt een rustgevende en sfeervolle plek waar je het hele jaar door van je tuin kunt genieten. Het laten plaatsen van een goede serre heeft echter veel voeten in de aarde. Niet alleen heb je tientallen beslissingen te maken wat betreft de uitvoering (materiaal, afmeting, stijl, glassoort, afwerking, extra opties etc.), maar er moeten waarschijnlijk ook een aantal aanpassingen aan je huidige woning gedaan worden voordat de serre geplaatst kan worden. Dit zijn de zogenaamde bouwkundige werkzaamheden, en welke deze zijn, lees je hier.

De kosten

De prijs voor de bouwkundige werkzaamheden is moeilijk te geven. Dit zijn namelijk onder andere de plaatsing van de fundering en de doorbraak van de woning zelf. Deze zijn erg afhankelijk van de omstandigheden op locatie. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het soort ondergrond en de samenstelling van de gevel. De serreleverancier zal dit bij het intakegesprek duidelijk met je bespreken en uitleggen waarom bepaalde werkzaamheden zo belangrijk zijn. 

Welke bouwkundige werkzaamheden zijn er?

De meest gangbare bouwkundige werkzaamheden zijn het leggen van de fundering, het doorbreken van de muren en het plaatsen van de elektra. De meeste serreleveranciers bieden dit aan als deel van het hele pakket, zodat je niet te maken krijgt met verschillende bedrijven.

  • De fundering: de fundering van een serre zorgt ervoor dat het gewicht veilig wordt overgedragen naar de grond en dat de serre naar verloop van tijd niet zal verzakken. Hierbij zullen er palen worden geheid waarop funderingsbalken worden geplaatst en een isolerende betonvloer wordt gestort. Is er sprake van een zandgrond, dan is heien niet nodig. Deze fundering is de basis van je serre.
  • Breekwerk: daarnaast zal je gevel moeten worden doorgebroken en dit is problematisch omdat deze muur bijna altijd een draagmuur is. Hiervoor moet een constructieberekening worden gemaakt om te voorkomen dat de muur het draagvermogen verliest. Andere werkzaamheden die hierbij aan de orde kunnen komen zijn het verplaatsen van de dakgoot, het metselen van een spouwmuur en het aanbrengen van lood, zodat de serre niet zal lekken.
  • Elektra en wateraansluiting: als laatste, nadat de serre is gebouwd, zal deze nog worden voorzien van elektra zodat extra opties zoals verlichting kunnen worden geplaatst, stopcontacten, airconditioning, elektrische dakramen of elektrische zonwering. Ook kan het nodig zijn een wateraansluiting te plaatsen, als je een kraan wilt in de serre, een verwarmingselement of vloerverwarming.

Wie voert de bouwkundige werkzaamheden uit?

De meeste grote en betrouwbare serreleveranciers staan in contact met vakkundige aannemers die via hen de werkzaamheden kunnen uitvoeren. Dit is handig, omdat alle fases van het bouwproject dan op één plek samenkomen. Mochten er achteraf problemen zijn, dan kun je dit oplossen door één telefoonnummer te bellen in plaats van door je papieren te zoeken naar wie wat ook al weer precies gedaan heeft. Daarnaast is dit makkelijker wat betreft de garantieregeling. Het is echter niet verplicht om dit door hetzelfde bedrijf te laten doen en ken jij een betrouwbare aannemer die je hier liever voor inschakelt dan is dit jouw goed recht. De serreleverancier zal duidelijke bouwtekeningen aanleveren, zodat de onafhankelijke aannemer precies weet wat te doen en met welke afmetingen.

Vergelijk offertes

Wil je graag weten hoeveel jij zal betalen voor de bouwkundige werkzaamheden van jouw serre? Dan kun je het beste contact opnemen met een aantal serreleveranciers of aannemers en daar een offerte opvragen. Dit kun je ook erg gemakkelijk doen met onze vergelijkingstool. Deze tool zal je in een korte tijd een aantal offertes toe kunnen sturen van betrouwbare bedrijven uit jouw omgeving. Deze kun je vervolgens met elkaar vergelijken om de beste deal te vinden omtrent jouw bouwkundige werkzaamheden.

Wat kost een serre precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij serrebedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.