Kosten aluminium serre

Hoeveel je betaalt voor een nieuwe serre hangt af van een groot aantal factoren. Je kan het zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt door keuzes te maken wat betreft de materialen, de beglazing, de afmetingen en de extra opties die je hebt. Hier kan je lezen over aluminium serres, de prijzen ervan, welke keuzes de prijs positief of negatief beïnvloeden en hoe je deze kosten zo laag mogelijk kan houden.

De voor- en nadelen van aluminium

Als je een serre laat bouwen van aluminium, dan kan je van een groot aantal voordelen gebruik maken. Zo is aluminium erg sterk en licht wat betekent dat je met een relatief dun frame grote hoeveelheden glas kan ondersteunen. Ook is er daardoor geen zware fundering nodig. Het behoeft weinig onderhoud en je kan kiezen uit verschillende kleuren. Aluminium past goed bij nieuwbouwwoningen, maar past niet bij alle type huizen. Een ander nadeel is dat aluminium moeilijk te schilderen is en dat het niet altijd even goed isoleert als sommige andere materialen die je ter beschikking hebt.

De kosten van een aluminium serre

Ga je voor aluminium, dan heb je niet het goedkoopste materiaal te pakken, maar aan de andere kant is het ook niet erg veel duurder dan bijvoorbeeld kunststof of hout. Je krijgt er wel een serre met een unieke uitstraling voor terug en een frame dat erg lang mee kan gaan. De gemiddelde kosten per vierkante meter voor een aluminium serre kan je vinden in de volgende tabel. Deze prijzen zijn inclusief BTW, arbeidskosten en materiaal.

 

Type aluminium serre Prijs per vierkante meter
Tuinserre €650- €750
Woonserre €1100 – €1300

 

Een tuinserre is erg basic en heeft alleen enkele beglazing. Het is dus niet geschikt als woongedeelte. Een woonserre, daarentegen, bevat isolatie, dubbel glas, een fundering en elektra. Hier kan je dus een sfeervolle extensie van maken van je woonkamer, of een eet- of leeskamer. Behalve het type serre en de afmetingen, heeft je keuze wat betreft het glassoort en de onverplichte extra’s ook invloed op de prijs.

Het soort glas

Aluminium leent zich erg goed voor serres met veel glas. Omdat het sterk is, kan je met dunnere palen grotere afstanden overbruggen. Een nadeel van veel glas is wel dat er veel warmte verloren kan gaan. Dit kan je oplossen door hoogrendementsglas te installeren en dit wordt ook ten zeerste aangeraden voor serres. Er zijn verschillende classificaties hoogrendementsglas beschikbaar, elk met zijn eigen prijs en isolatiewaarde. Deze kan je vinden in de volgende tabel. De bedragen zijn inclusief BTW.

 

Soort Glas Isolatiewaarde Extra per vierkante meter
Dubbel glas 2,7 Standaard bij de meeste serres
HR 1,7 – 2 €4
HR+ 1,3 – 1,6 €9
HR++ 1,2 €14
HR+++ 0,5 – 0,9 €50

 

Eventuele extra’s

Verder kan je je serre uitbreiden met zoveel of zo weinig extra’s als je wilt. Uiteraard is de regel, hoe meer extra’s je kiest, hoe meer je betaalt. Beneden vind je de tabel die een gedeelte van deze extra’s en hun prijzen weergeeft, inclusief BTW.

 

Extra mogelijkheid Prijs
Laminaat €9 – €11 per m2
Schilderen €30 – €40 per m2
Tegels €45 – €55 per m2
Vorm van zonwering €175 – €225 per m2
Vloerverwarming €37,50 per m2
Centrale verwarming €900 – €1100
Schuifpui €950 – €1050 per stuk
Airco €1250 – €1750 per stuk

 

Geld besparen op je aluminium serre

Er zijn een paar manieren waarop je de aanschaf van een aluminium serre zo laag mogelijk kan maken in prijs.

  • Overweeg prefab: door voor een prefab aluminium serre te gaan, bespaar je vrij veel op de prijs. Voor een prefab woonserre betaal je gemiddeld €1000 per vierkante meter. En omdat deze eerst in de fabriek wordt samengesteld, is er minimale onrust om je huis heen. De installatie kan soms al in één dag gedaan worden en door voor bepaalde opties te kiezen, kan je je serre toch nog persoonlijk maken.
  • Isolatie: het is niet verstandig om op isolatie te besparen, voor de simpele reden dat je hier op de lange termijn op kan verdienen. Door het juiste glas te kiezen, zorg je ervoor dat zo min mogelijk warmte verloren gaat.
  • Kies een lokale leverancier: met een lokale leverancier heb je alle kennis van de regio in handen, zowel als de connecties, maar bespaar je ook op de voorrijkosten. Vooral in het geval van een langdurige klus kan dit in je voordeel werken.

Bespaar nog meer en gebruik onze vrijblijvende vergelijkingstool

Als je onze vergelijkingstool gebruikt, kan je nog meer besparen op de totale kosten van je aluminium serre. Vul je postcode en de specificaties van de klus in, en de tool doet de rest. Binnen een korte tijd kan je een aantal offertes verwachten van bedrijven uit jouw buurt. Deze kan je vervolgens in je eigen tijd en zonder je ergens toe te verplichten met elkaar vergelijken op punten die voor jou van belang zijn. Zo maak je een weloverwogen beslissing wat betreft jouw nieuwe aluminium serre.

Wat kost een serre precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij serrebedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.