Kosten serre 50 m2

Mensen houden van serres en dit is niet verwonderlijk. We brengen graag tijd buiten door en dit is niet altijd mogelijk door de weersomstandigheden. In een serre kun je ’s ochtends ontbijten met het gevoel dat je buiten bent en heb je een serre van 50 vierkante meter voor ogen, dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kunt hier een rustgevende ruimte creëren, een kantoor maken en klanten ontvangen of zelfs een zwembad plaatsen. Je vindt serres ook vaak bij restaurants, want gasten zitten hier graag en worden er rustig van. Uiteraard zijn de prijzen voor een serre van deze afmetingen aanzienlijk, maar daar staat tegenover dat je ook waarde toevoegt aan je woning. Hier kun je een indicatie krijgen van de kosten die gepaard gaan met een serre van 50 vierkante meter.

 

De kosten

Laten we even vooropstellen dat het onmogelijk is de kosten precies vast te stellen voor de serre die jij voor ogen hebt. Er is te veel variatie mogelijk, zoals het materiaal, het glassoort, het ontwerp, de extra opties, de constructiemethode en de stijl. De mogelijkheden zijn eindeloos. Daarnaast is de kans erg groot dat je ook een vergunning nodig hebt om een serre van deze afmetingen te laten bouwen. Om je toch een indicatie te kunnen geven vind je onder de gemiddelde kosten voor twee soorten serre en kun je later lezen hoe deze kosten worden beïnvloed. Alle bedragen in de tabel zijn all-in.

 

Project Omschrijving Totaalprijs
Basic tuinserre 50m2 Enkele beglazing, geen fundering en aankleding. €37.500
Luxe woonserre 50m2 Dubbele beglazing, fundering, isolatie, verwarming. €85.000

 

  • De goedkoopste optie: een tuinserre koop je voor gemiddeld €750 per vierkante meter. Deze serres zijn niet geschikt als woongedeelte, want ze hebben enkele beglazing en geen verwarming. Dit is dus meer een beschutte plek in de tuin, wat het grootste gedeelte van het jaar ook zeker niet verkeerd is.
  • Een luxe woonserre: wil je toch graag wat meer luxe, dan betaal je ook aanzienlijk meer. Een woonserre kost gemiddeld €1700 per vierkante meter, maar deze is volledig geïsoleerd en voorzien van een fundering. Met een woonserre creëer je extra comfortabele woonruimte.
  • Een luxe woonserre met extra’s: als je een serre van deze afmetingen voor ogen hebt, dan zal je deze moeten uitbreiden, bijvoorbeeld met stopcontacten, maar ook met verlichting, (vloer)verwarming, airconditioning, wateraansluiting, schuifdeuren of zonwering. Hier betaal je uiteraard meer voor en de kosten lopen dan snel op naar €125.000.

 

De prijsopbouw

Een analyse van de prijsopbouw kan licht scheppen op waar je het beste op de kosten voor een nieuwe serre kunt besparen. In dit geval zijn de arbeidskosten de grootste bijdrager en deze nemen 68 procent van de totaalprijs in beslag. Hier kun je dus met grondig marktonderzoek en door de aangeboden diensten van de verscheidene leveranciers goed te vergelijken, een flinke besparing maken. De rest van de kosten is voor materialen (30 procent) en voorrijkosten (2 procent). Dit zie je ook terug in het volgende diagram.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

De uiteindelijke prijs wordt dus beïnvloedt door het type serre en ook door de extra opties die je toevoegt. Dit zijn niet de enige keuzes die je hebt.

  • De constructiemethode: prefab serres zijn goedkoper dan op maat gemaakte serres, maar geven je aanzienlijk minder ontwerpvrijheid. Deze zijn van tevoren samengesteld in een fabriek en hoeven alleen ter plaatse nog in elkaar gezet te worden. Dit betekent lagere kosten, minder overlast, maar ook minder keuze.
  • Het glassoort: het is verstandig om je serre uit te laten rusten met een goed isolatieglas, anders zal je hier te veel van je gestookte warmte verliezen en gaat je energierekening omhoog. HR++ glas zou een goede optie zijn.
  • Het materiaal: grote serres gemaakt van een sterk materiaal hebben het voordeel dat het frame grotere glaspartijen kan dragen. Hierdoor oogt de serre slank en heb je maximaal uitzicht. Staal en aluminium zijn hiervoor geschikt, maar deze zijn ook duurder dan bijvoorbeeld hout of kunststof.

 

Interessante bespaartips

Er zijn enkele manieren waarmee je op je serre kunt besparen.

  • Tweedehands: met een klein beetje geluk en geduld kun je soms tweedehands schitterende serres vinden voor een fractie van de prijs. Als je deze zelf een beetje opknapt kun je er ook nog je eigen stempel op drukken.
  • Casco: laat je je serre casco afleveren, dan betaal je alleen voor het omhulsel. Het aankleden van de binnenkant is dan volledig aan jou, wat je de mogelijkheid geeft de serre feilloos aan te laten sluiten bij je interieur. Zo kun je alle ontwerpbeslissingen verder zelf maken.

 

Vergelijk offertes

Gebruik hier onze gratis en vrijblijvende vergelijkingstool en bespaar nog meer op je serre. Je vult simpelweg je gegevens in en de tool zal je in een korte tijd een aantal offertes toesturen van betrouwbare serreleveranciers. Deze vergelijk je vervolgens met elkaar, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken en de beste deal kunt vinden voor jouw nieuwe serre.

 

Wat kost een serre precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij serrebedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.