Kosten serre 20 m2

Als je op zoek bent naar een mooie grote serre voor jouw woning, dan is 20 vierkante meter een goede afmeting. Je kunt dan een eettafel kwijt en dinerparty’s organiseren of er een rustgevende werkplek van maken. Een serre voegt ook waarde toe aan je woning en geeft je de kans het hele jaar door van je tuin te genieten. Heb je al wat onderzoek gedaan, dan weet je hoeveel keuze er is en dat de prijzen aardig kunnen verschillen. Hier vind je informatie over de kosten van serres en hoe deze worden beïnvloed.

 

De kosten

Het is erg moeilijk om exact te zeggen hoeveel jouw serre zal kosten totdat je offertes gaat opvragen. Er is ruime keuze wat betreft het ontwerp, de stijl, het materiaal, de extra opties, het glassoort en de functionaliteit. Om je toch een idee te geven, kun je in de volgende tabel twee opties vinden met de daarbij behorende gemiddelde prijzen. De genoemde bedragen zijn inclusief btw, arbeidskosten en materiaalkosten.

 

Project Omschrijving Totaalprijs
Basic tuinserre 20m2 Enkele beglazing, geen fundering en aankleding. €15.000
Luxe woonserre 20m2 Dubbele beglazing, fundering, isolatie, verwarming. €34.000

 

  • De goedkoopste optie: een tuinserre is eigenlijk meer een extensie van je tuin dan van je woning. Het heeft enkele beglazing en geen fundering. Daarom kan het er in de winter wel erg koud zijn en moet deze worden afgeschermd van je woongedeelte. Toch kun je van een tuinserre een heerlijke ruimte maken waar je beschut van je tuin kunt genieten en tot rust kunt komen. Een tuinserre kost gemiddeld €750 per vierkante meter.
  • Een luxe woonserre: wil je de serre bij je woongedeelte betrekken, dan ben je gauw een stuk duurder uit. Je hebt isolatie nodig, zowel van de kozijnen als van het glas en een fundering. Met een luxe woonserre creëer je een extra kamer en hiervoor betaal je €1700 per vierkante meter.
  • Extra opties: je kunt je luxe woonserre nog luxer maken door airconditioning te laten plaatsen, zonwering te installeren, vloerverwarming toe te voegen, extra stopcontacten aan te leggen en schuifdeuren te plaatsen. Er zijn verscheidene van dit soort extra opties beschikbaar die de prijs doen stijgen, maar die de ruimte nog beter bewoonbaar maken. Voor een luxe woonserre van 20 vierkante meter met extra opties betaal je gemiddeld €50.000.

 

De prijsopbouw

De totaalprijs voor je nieuwe serre bestaat uit drie componenten. De grootste bijdrager zijn de arbeidskosten en deze nemen 68 procent van de uiteindelijke kosten in beslag. De materialen zijn goed voor 30 procent en de laatste 2 procent zijn voor eventuele voorrijkosten, mochten deze in rekening worden gebracht. De beste plek om geld te besparen is dus op de arbeidskosten en dit doe je door offertes op te vragen bij een aantal leveranciers en deze te vergelijken op prijs, service en kwaliteit. De bovengenoemde prijsopbouw vind je nogmaals in het volgende diagram.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

De uiteindelijke prijs voor jouw serre is afhankelijk van een aantal keuzes die je maakt terwijl je de serre uitkiest.

  • De constructiemethode: er zijn prefab serres en op maat gemaakte serres op de markt. Prefab serres zijn goedkoper maar geven je weinig ontwerpvrijheid. Het voordeel is wel dat deze ter plekke als een bouwpakket worden geplaatst en dat dit niet langer dan een dag in beslag neemt. De serre is in de fabriek al in elkaar gezet en zo ondervind je minimale overlast en kunnen de arbeidskosten omlaag.
  • Het glassoort: je kunt kiezen uit verschillende soorten hoogrendementsglas of specialiteitsglas. Neem je een woonserre dan kun je beter iets meer geld investeren in HR++ glas, zodat je geen extra stookkosten maakt omdat je via je serre zoveel warmte verliest.
  • Het materiaal: de meest gangbare materialen voor serres zijn kunststof, hout en aluminium. Wil je iets speciaals, dan kun je ook kiezen bijvoorbeeld voor staal. Elk materiaal heeft zijn eigen prijskaartje en kenmerken, dus je doet er goed aan je hierin te verdiepen voordat je een beslissing maakt.

 

Interessante bespaartips

Er zijn enkele manieren waarop je op je serre kunt besparen.

  • Casco: laat je serre casco opleveren voor een aanzienlijk lagere prijs. Deze kun je dan vervolgens naar je eigen smaak inrichten en afwerken, zodat je toch een uniek exemplaar hebt die prefect bij je inrichting past.
  • Tweedehands: de tweedehands markt heeft ook veel serres in de verkoop en deze kosten letterlijk maar een fractie van de prijs. Je kunt deze zelf opknappen als dat nodig is en zo toch je eigen stempel drukken op het ontwerp.

 

Vergelijk offertes

Boven is gebleken dat de arbeidskosten het grootste gedeelte innemen van de eindprijs. Je kunt hier dus nog flink op besparen en dat doe je door het opvragen van offertes bij een aantal leveranciers. Dit kan een tijdrovende klus zijn, maar niet als je onze vergelijkingstool gebruikt. Deze tool kan je in korte tijd voorzien van een aantal offertes van betrouwbare bedrijven. Deze vergelijk je vervolgens met elkaar om de beste deal te vinden voor jouw nieuwe serre.

 

 

Wat kost een serre precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij serrebedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.